Παρουσίαση cash rebate για οπτικοακουστικές παραγωγές στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Παρουσίαση cash rebate για οπτικοακουστικές παραγωγές στο 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας

Απρίλιος 22, 2019 - 13:00
Αναρτήθηκε στο:

Τα κίνητρα του ελληνικού cash rebate παρουσίασε η Ελλάδα, την Πέμπτη, 18 Απριλίου, στο πλαίσιο του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε σε πάνελ κινηματογραφικών παραγωγών και ειδικών του κινηματογράφου με τίτλο «Ευρωπαϊκά προγράμματα για τη στήριξη νεοεμφανιζόμενων και ανεξάρτητων ταινιών: ευκαιρίες για Ρώσους παραγωγούς ταινιών».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν Ρώσοι παραγωγοί, σκηνοθέτες, εκπρόσωποι κινηματογραφικών εταιρειών και σεναριογράφοι, ενώ από τους ομιλητές στο πάνελ ξεχώριζαν οι Leonid Demchenko – Ρώσος εκπρόσωπος στο Eurimages, Elena Yatsura – παραγωγός της κινηματογραφικής εταιρείας “Tri Kita” και η Evgeniya Danilchenko – επικεφαλής εξαγωγών των δημιουργικών βιομηχανιών “Russian export center”.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα εστίασε στο υψηλό ποσοστό cash rebate 35%, στην ποικιλία των παραγωγών που καλύπτονται από τον νόμο, στο ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα που ολοκληρώνεται η διαδικασία επιστροφής χρημάτων αλλά και στην στήριξη που η ελληνική πλευρά είναι διατεθειμένη να παράσχει για την επιτυχή ολοκλήρωση μεγάλων παραγωγών. Παράλληλα, πληροφορήσαμε το κοινό ότι σύντομα θα διοργανώσει εκδήλωση στη Μόσχα για να παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες στους ενδιαφερόμενους.

Να σημειωθεί ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας (18 έως 25 Απριλίου) είναι το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ρωσίας. Φέτος συμμετέχουν 2 ελληνικές ταινίες, η "Λεωφόρος Πατησίων" (Patision Avenue) του Θανάση Νεοφώτιστου και το "The waiter" του Στηβ Κρικρή.