Βράβευση νικητών 6ου διαγωνισμού ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Βράβευση νικητών 6ου διαγωνισμού ελληνικής γλώσσας του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ

Φεβρουάριος 11, 2018 - 19:10
Αναρτήθηκε στο:

Ο νεανικός ενθουσιασμός και η αγάπη για την ελληνική γλώσσα κυριάρχησαν στην εκδήλωση για τη βράβευση των νικητών του Διαγωνισμού Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας για Παιδιά, που διοργάνωσε για 6η χρονιά η Έδρα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας Λομονόσοφ. Στην τελετή απονομής των βραβείων, που πραγματοποιήθηκε στη Φιλολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ στις 10 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν περισσότερα από 40 παιδιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό και οι δάσκαλοί τους από διάφορες περιοχές τις Ρωσίας και του εξωτερικού, εκπρόσωποι και οι καθηγητές της έδρας, και εκπρόσωποι της ελληνικής και κυπριακής πρεσβείας. Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός φέτος ήταν αφιερωμένος στην Κύπρο.  

Η αγάπη για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό όπως αποτυπώνεται από τις συμμετοχές στον διαγωνισμό «είναι ένα λιθαράκι που προσθέτετε προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των διεθνών σχέσεων μεταξύ των λαών», επεσήμανε, απευθυνόμενη στα παιδιά, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα, Ελένη Βακάλη, που βράβευσε ορισμένους εκ των νικητών.

Να σημειωθεί ότι στην μικρή κατηγορία την πρώτη θέση έλαβε ο Βλαντιμίρ Ματιούσκιν, ενώ στη μεγάλη κατηγορία πρώτη αναδείχθηκε η Άννα Ντάβιντσουκ. Όλα τα παιδιά έλαβαν πιστοποιητικά συμμετοχής και επαίνους, ενώ μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε πρόγραμμα με ελληνική μουσική και τραγούδια.