«Τρίποντο» στο ελληνορωσικό Έτος με φιλικό αγώνα ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

«Τρίποντο» στο ελληνορωσικό Έτος με φιλικό αγώνα ΠΑΟΚ-ΤΣΣΚΑ

Ιούλιος 07, 2016 - 10:19
Αναρτήθηκε στο:

 Το Έτος Ελλάδας Ρωσίας φοράει τα αθλητικά του και στις 9 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στο PAOK Sports Arena για να υποδεχθεί μαζί με τον ΠΑΟΚ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε φιλικό παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας της Θεσσαλονίκης και με την ευκαιρία του Έτους Ελλάδας Ρωσίας.

Τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης υποστηρίζει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η οποία έχει αναλάβει τη συνολική επικοινωνιακή προβολή του Έτους σε Ρωσία και Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά μεγάλη μας χαρά, το γεγονός ότι θα υποδεχθούμε στη Θεσσαλονίκη και στο γήπεδό μας, μία ομάδα θρύλο για το παγκόσμιο μπάσκετ, την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Θέλουμε να ανοίξουμε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα αγωνιστική περίοδο με την διεξαγωγή ενός τόσο σημαντικού φιλικού αγώνα, που θα αποτελέσει ουσιαστικά την συμμετοχή της ομάδας μπάσκετ στον εορτασμό όλης της οικογένειας του ΠΑΟΚ για τα 90 χρόνια του συλλόγου μας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, προσθέτοντας ότι πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι ο αγώνας να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το παρόν και το μέλλον.

Σημαντική για την πραγματοποίηση του μεγάλου φιλικού αγώνα ήταν και η συμβολή του προπονητή της ΤΣΣΚΑ Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος έχει δεσμούς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης αφού έχει διατελέσει παλαιότερα βοηθός προπονητή και προπονητής  της ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα 8 επίσημα παιχνίδια και έναν φιλικό αγώνα, ο οποίος διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 1997 στη Μόσχα, στο πλαίσιο του εορτασμού των 850 χρόνων από την ίδρυση της ρωσικής πρωτεύουσας.