"Ταξίδι στην Ελλάδα" Μεγάλος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

"Ταξίδι στην Ελλάδα" Μεγάλος Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Μάιος 15, 2017 - 10:27
Αναρτήθηκε στο:

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά 6 έως 13 ετών σε τέσσερις κατηγορίες και οι νικητές μαζί με τις οικογένειές τους θα βραβευθούν με ένα ταξίδι στην Ελλάδα.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας διοργανώνουν τον 2ο παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο «Τι είναι για μένα η Ελλάδα», σε συνέχεια του περυσινού, πολύ επιτυχημένου διαγωνισμού που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016.

Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι ένα «Ταξίδι στην Ελλάδα» και καλούμε όλα τα παιδιά της Ρωσίας και της ρωσικής διασποράς να συμμετάσχουν καταθέτοντας με τη φαντασία και τις μπογιές τους ένα εικαστικό «ταξίδι» στην Ελλάδα της θάλασσας, του ήλιου, των μυθικών βουνών, των φιλόξενων ανθρώπων, του τουρισμού, της γαστρονομίας, του πολιτισμού.

Στόχος μας είναι με τον διαγωνισμό αυτό, να δώσουμε στα παιδιά της Ρωσίας και της ρωσικής διασποράς μία πλατφόρμα για να εκφράσουν τις σκέψεις τους και να έρθουν πιο κοντά στην Ελλάδα μέσα από την Τέχνη και τη δημιουργία. Και κάνοντας τα λόγια έργα, και φέτος ο παιδικός διαγωνισμός, θα έχει ως βραβείο για τους νικητές ένα ταξίδι στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους, όπως έγινε και πέρυσι, αυτή τη φορά στη μαγευτική Χαλκιδική. Μάλιστα, φέτος, για να δώσουμε σε ακόμη περισσότερα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να κερδίσουν το πολυπόθητο ταξίδι στην Ελλάδα, αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τον διαγωνισμό σε παιδιά έως 13 ετών. Οι τέσσερις κατηγορίες διαμορφώνονται πλέον σε παιδιά 6-7, 8-9, 10-11 και 12-13, καθεμία από τις οποίες θα αναδείξει ένα νικητή.   

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: κατά το πρώτο, το οποίο θα διαρκέσει από 15/05/2017 έως 15/12/2017 τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να αποστείλουν τα έργα τους μαζί με την αίτηση συμμετοχής σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση contestgreece@gmail.com και τα πρωτότυπα στη διεύθυνση: 123001  Moscow, Spiridonovka 14, Press & Communication Office, Embassy of Greece

Μετά το τέλος του πρώτου σταδίου, ειδική επιτροπή θα κρίνει και θα ανακοινώσει μια βραχεία λίστα (15 Ιανουαρίου 2018).

Στο δεύτερο στάδιο, η βραχεία λίστα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  elru2016.gr έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018, έτσι ώστε οι νικητές να αναδειχθούν μέσα από ψηφοφορία του κοινού διαδικτυακά. Τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 25 Φεβρουαρίου.

Καλή επιτυχία!

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon contest_rules.pdf546.15 KB
Microsoft Office document icon anketa.doc32 KB