Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών με Central Aerohydrodynamic Institute (TsAGi) 

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Συνεργασία Πανεπιστημίου Πατρών με Central Aerohydrodynamic Institute (TsAGi) 

Μάιος 17, 2016 - 14:34
Αναρτήθηκε στο:

Η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας θα γίνει στις 23 Μαΐου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πανεπιστήμιο Πατρών

Συμφωνία συνεργασίας με το ρωσικό κέντρο αεροδιαστημικής έρευνας TsAGi, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα αεροδιαστημικής στην Ευρώπη, υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Πατρών στο πλαίσιο του «2016 Έτους Ελλάδας-Ρωσίας». 

Το TsAGi αποτελεί βασικό πυλώνα της διεθνούς ερευνητικής κοινότητας και συνεργάζεται με τις σημαντικότερες εταιρείες, ερευνητικά κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αεροναυπηγικής, όπως οι: Boeing, Lockheed Martin, General Electric, Embraer, EADS, CNES, Airbus, Snecma, Dassault Aviation, BAE Systems, Alenia Aeronautica, Agusta Westland, Thales, KARI, HAL, ADA και τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα NASA, ONERA, DLR, NLR, CIRA, CAE, CARDC, NAL και KIST. 

Στη συνεργασία αυτή το Πανεπιστήμιο Πατρών εκπροσωπείται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, το οποίο έχει εδραιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρωπαϊκά εργαστήρια στην αεροναυπηγική, με συμμετοχή σε περισσότερα από 90 ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα έρευνας. Μάλιστα, το εργαστήριο έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το Πανεπιστήμιο Πατρών η οποία μόνο την τελευταία δεκαετία αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας συνεργασίας θα γίνει στις 23 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο ημερίδας για τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στην αεροναυπηγική που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Το σύμφωνο συνεργασίας θα υπογράψουν, από πλευράς του ερευνητικού κέντρου TsAGi ο Πρόεδρός του, καθηγητής Sergey Chernyshev, και από πλευράς Πανεπιστημίου Πατρών, η Πρύτανις, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου και ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας & Αντοχής Υλικών, καθηγητής Σπύρος Παντελάκης.