Πολυεπίπεδη παρουσίαση της τουριστικής Ελλάδας από ΕΟΤ σε ΜΙΤΤ, Intourmarket και LETO στη Ρωσία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Πολυεπίπεδη παρουσίαση της τουριστικής Ελλάδας από ΕΟΤ σε ΜΙΤΤ, Intourmarket και LETO στη Ρωσία

Απρίλιος 06, 2016 - 13:59
Αναρτήθηκε στο:

Φώτο: ΕΟΤ

Έντονη παρουσία με συμμετοχή σε τρεις διαδοχικές εκθέσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη είχε το τελευταίο διάστημα το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το αυξημένο ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς για τη ρωσική αγορά με την ευκαιρία μάλιστα του Έτους Ελλάδας Ρωσίας.

Η αρχή έγινε από την έκθεση Intourmarket (19–22 Μαρτίου) με τον ΕΟΤ να καταλαμβάνει περίπτερο 100 τ.μ. και με συνεκθέτες τους Mouzenidis Travel και HATTA. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΕΟΤ, το κλίμα της έκθεσης ήταν ζωηρό και πολλοί επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου επισκέφτηκαν το Ελληνικό περίπτερο. Μάλιστα, την πρώτη μέρα της έκθεσης το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκε ο επικεφαλής του ΡΟΣΤΟΥΡΙΣΜ κ. Oleg Safonov, ο οποίος συζήτησε με τον Προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας, κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου, κυρίως για το τουριστικό ρεύμα Ρώσων προς την Ελλάδα και για το Έτους  Ελλάδας Ρωσίας.

To κέντρο βάρους της ελληνικής παρουσίας στη ρωσική αγορά επικεντρώθηκε, όπως ήταν φυσικό, στη ΜΙΤΤ (23-26 Μαρτίου), μια από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο 805 τ.μ. και 47 συνεκθέτες.
Τα εγκαίνια του Περιπτέρου έγιναν από την Υπουργό Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλο, ενώ η προσέλευση του κοινού και τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης ήταν πολύ μεγάλη. Στο πλαίσιο της έκθεσης παρουσιάσθηκε παράλληλο πρόγραμμα ζωντανής ελληνικής μουσικής  και ελληνικό χορευτικό συγκρότημα, ενώ σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρωσία  σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, εγκαινίασε  πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά με περιεχόμενο την προβολή της Ελλάδας, την οποία δημιούργησε ο γνωστός παραγωγός του Τ/Σ Μy Planet, Alexei Nikulin.  

Λίγες ημέρες αργότερα, ο ΕΟΤ συμμετείχε στην έκθεση LETO (LeisurewithoutBorders- 1 έως 3 Απριλίου) στην Αγία Πετρούπολη, με μικρότερο μεν περίπτερο από τη ΜΙΤΤ αλλά με εξίσου δυναμική παρουσία και με συνεκθέτες τους Mouzenidis Travel, HATTA και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας. Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφτηκαν δημοσιογράφοι και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου.