Οι περιφέρειες στο προσκήνιο με το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Οι περιφέρειες στο προσκήνιο με το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Φεβρουάριος 11, 2016 - 15:27
Αναρτήθηκε στο:

Πρώτη συνεδρίαση νεοσύστατης επιτροπής του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαπεριφερειακή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία

Η προώθηση της συνεργασίας των Περιφερειών Ελλάδας και Ρωσίας σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο συζητήθηκε κατά τη χθεσινή (11 Φεβρουαρίου 2016) πρώτη συνεδρίαση της νεοσύστατης επιτροπής του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαπεριφερειακή συνεργασία με τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των ελληνικών και των ρωσικών Περιφερειών μπορεί να προσφέρει απτά αναπτυξιακά αποτελέσματα και διαφοροποίηση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της χώρας μας, σύμφωνα με την ελληνική πλευρά.

Στη συνεδρίαση υπό τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, κ. Αντρέι Μάσλοφ, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, κ. Γιώργος Τσίπρας, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΣΔΑ και πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Κώστας Πουλάκης, ο Συντονιστής για το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016, Πρέσβης επί τιμή κ. Ηλίας Κλης, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των Περιφερειών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας.  

«Αυτή η συνάντηση θα βάλει τις βάσεις για πιο ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών. Σε κεντρικό επίπεδο υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Εκεί όμως που υπάρχει ελεύθερο πεδίο είναι η διαπεριφερειακή συνεργασία», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μάσλοφ σχολίασε ότι Ελλάδα και Ρωσία θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις πολλαπλές ευκαιρίες που δημιουργεί το αφιερωματικό Έτος για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.