Μελωδικό ελληνικό διήμερο στον Οίκο του Ηθοποιού Ρωσίας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Μελωδικό ελληνικό διήμερο στον Οίκο του Ηθοποιού Ρωσίας

Φεβρουάριος 10, 2017 - 10:08
Αναρτήθηκε στο:

Εκδήλωση με έκθεση ζωγραφικής, συναυλίες, χορούς και ελληνική γευσιγνωσία στην καρδιά της ρωσικής πρωτεύουσας

Η μουσική, ο χορός και το τραγούδι έφεραν για άλλη μια φορά κοντά Έλληνες και Ρώσους στο καλλιτεχνικό διήμερο Ελλάδας που ξεκίνησε χθες στον Κεντρικό Οίκο Ηθοποιού της Ρωσίας στη Μόσχα.

«Το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας ενεργοποίησε μια δυναμική που διατηρείται με πολλές εκδηλώσεις, όπως η σημερινή», σχολίασε στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, προσθέτοντας ότι, αν και το Αφιερωματικό Έτος έχει τελειώσει, στην πράξη συνεχίζεται με εκθέσεις όπως «Τα Αριστουργήματα του Βυζαντίου» στην πινακοθήκη Τρετιακόφ, η οποία εγκαινιάστηκε πριν λίγες ημέρες και επισκέφθηκε ήδη ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο κ. Φρυγανάς επεσήμανε ότι το πρόγραμμα κοινών δράσεων Ελλάδας-Ρωσίας θα συνεχιστεί και αναφέρθηκε στο Έτος τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας που πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2017, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται να ακολουθήσουν δράσεις αφιερωμένες στην Νεολαία, τη Λογοτεχνία, την Ιστορία και σε άλλες θεματικές ενότητες που φέρνουν κοντά τους δύο λαούς.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού περιλάμβανε εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής στον Οίκο Ηθοποιού με θέμα «Αιώνια Ελλάδα», συναυλία και χορευτικό πρόγραμμα και γευσιγνωσία ελληνικής κουζίνας. Το διήμερο ολοκληρώνεται σήμερα με μουσική-ποιητική βραδιά βασισμένη στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.