Η Ζυράννα Ζατέλη στη Μόσχα για την 31η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ζυράννα Ζατέλη στη Μόσχα για την 31η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου

Αύγουστος 30, 2018 - 13:44
Αναρτήθηκε στο:

Η ελληνίδα συγγραφέας του μαγικού ρεαλισμού, Ζυράννα Ζατέλη, έρχεται στη Μόσχα, στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην 31η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου και ενόψει της επικείμενης έκδοσης στη Ρωσία του βιβλίου της «Και με το φως του λύκου επανέρχονται».

Η βραβευμένη ελληνίδα συγγραφέας θα συναντήσει το ρωσικό κοινό το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου και θα υπογράψει την ειδική έκδοση «Ζυράννα Ζατέλη: Ελληνική γραφή, παράδοση και σύγχρονη πραγματικότητα σε κλίμα μαγικού ρεαλισμού» που προσφέρεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στους ρώσους αναγνώστες, ενώ θα γίνουν αναγνώσεις αποσπασμάτων στα ελληνικά και στα ρωσικά.

Η Ελλάδα, με διοργανώτρια αρχή το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, συμμετέχει για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Μόσχας. Το ελληνικό περίπτερο φέτος θα παρουσιάσει 150 νέες εκδόσεις σύγχρονης κυρίως πεζογραφίας, ποίησης και παιδικής λογοτεχνίας, ιστορικά δοκίμια, λευκώματα αρχαιοελληνικής και βυζαντινής τέχνης, μεθόδους εκμάθησης ελληνικής γλώσσας κ.λπ. Θα φιλοξενήσει επίσης την Έκθεση Ελλήνων Εικονογράφων με έργα 15 Ελλήνων εικονογράφων βραβευμένων με το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης και το Βραβείο ΙΒΒΥ, που παρουσιάστηκε με επιτυχία στις Εκθέσεις Βιβλίου Φρανκφούρτης, Μπολόνιας και Θεσσαλονίκης.

Η ελληνική συμμετοχή πλαισιώνεται από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων λογοτεχνικού αλλά και επαγγελματικού ενδιαφέροντος που δίνουν το στίγμα της συστηματικής τριετούς προσπάθειας αναθέρμανσης και διεύρυνσης των πολιτιστικών και μεταφραστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί και το νέο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Μετάφρασης, Έκδοσης και Προώθησης Ελληνικών Βιβλίων στη Ρωσική Γλώσσα» που εγκαινιάζει τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο.