Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ

Φεβρουάριος 05, 2016 - 15:47
Αναρτήθηκε στο:

Σημαντική ευκαιρία για τη σύσφιξη των οικονομικών δεσμών της Ελλάδας με τη Ρωσία χαρακτηρίζει τη ρωσική συμμετοχή η ΔΕΘ-HELEXPO

TIF HELEXPO

Τιμώμενη χώρα με δικό της περίπτερο θα είναι φέτος η Ρωσία στην 81η ΔΕΘ. Ήδη το ρωσικό υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας έχει δεσμεύσει το περίπτερο 16, επιφάνειας 3.000 τ.μ., αλλά και τον υπαίθριο χώρο μπροστά από αυτό, για την φιλοξενία των ρωσικών επιχειρήσεων.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα υποδεχθούμε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τη Ρωσία, με την οποία η χώρα μας έχει στενούς δεσμούς φιλίας. Ευελπιστούμε η παρουσία της στην 81η ΔΕΘ να αποτελέσει το εφαλτήριο για νέες συνεργασίες και για την εξερεύνηση  πεδίων κοινής δράσης» ανέφερε στο elru2016.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης.  

Με την αφορμή της ρωσικής εθνικής παρουσίας θα διοργανωθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και επιχειρηματικό φόρουμ, με αντικείμενο το επενδυτικό ενδιαφέρον των ρωσικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα και τα πεδία δυνητικής συνεργασίας των δύο πλευρών. Το περιεχόμενο της ρωσικής συμμετοχής και τις δράσεις που θα την πλαισιώσουν θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο εκπρόσωποι του υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, οι οποίοι θα βρεθούν για τον σκοπό αυτό στη Θεσσαλονίκη.

Χαρακτηριστικό της σημασίας που προσδίδει στη ρωσική συμμετοχή η ΔΕΘ-HELEXPO είναι ότι ο θεσμός της τιμώμενης χώρας επανέρχεται μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς η τελευταία τιμώμενη χώρα ήταν η Σερβία, το 2011, στην 76η ΔΕΘ.