Η Ελλάδα στην καρδιά του "Κόσμου των Παιδιών"

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Η Ελλάδα στην καρδιά του "Κόσμου των Παιδιών"

Απρίλιος 10, 2018 - 12:47
Αναρτήθηκε στο:

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και η αλυσίδα παιδικών καταστημάτων «Detsky Mir» σας προσκαλούν σε ένα διήμερο "ελληνικό ταξίδι" με διαγωνισμούς, παιδικά εργαστήρια, βραβεύσεις και, βέβαια, πολλά δώρα, στις 21 και 22 Απριλίου 2018, στο κεντρικό κατάστημα «Detsky Mir» στη Μόσχα (Vozdvizhenka str, 10, metro Arbatskaya).

Το διήμερο εκδηλώσεων για τους μικρούς μας φίλους ξεκινά το Σάββατο, 21 Απριλίου με τα εγκαίνια της έκθεσης παιδικής ζωγραφικής «Ταξίδι στην Ελλάδα» και την απονομή βραβείων στους νικητές του πρόσφατου διαγωνισμού μας, ενώ στη συνέχεια, έχουμε προγραμματίσει μια σειρά δημιουργικών εργαστηρίων για παιδιά με χειροτεχνίες, ζωγραφική,  κατασκευή "κοσμημάτων" και αντικειμένων από πυλό, καθώς και - το όνειρο όλων των μικρών μηχανικών - κατασκευή μοντέλων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών και αεροσκαφών.

Το παιχνίδι και τα δημιουργικά εργαστήρια συνεχίζονται την Κυριακή 22 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, με ένα γευστικό εργαστήρι που θα περιλαμβάνει διακόσμηση κέικ με ελληνικά σχέδια, ενώ το κέφι θα κορυφωθεί με τα παιδιά να μαθαίνουν ελληνικούς χορούς και συρτάκι. Παράλληλα, τα παιδιά θα ακούσουν μύθους της αρχαίας Ελλάδας και θα μάθουν να ζωγραφίζουν μυθικά πλάσματα, θα λάβουν μέρος σε κουίζ με πολλά βραβεία, ενώ θα μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο γκολφ σε ειδικά διαμορφωμένα μίνι γήπεδα που θα στηθούν στο "Detsky Mir" για αυτόν τον λόγο.

Αλλά οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Ο Κέσα και ο Τούτσκα, τα πολυαγαπημένα καρτούν Μίσκι, μαζί με τον Λέο και τον Τίγκ από την ομώνυμη σειρά κινουμένων σχεδίων της ρωσικής Παραβόζ, θα βρίσκονται μαζί μας το Σάββατο, ενώ την Κυριακή παρέα στους μικρούς φίλους θα κρατήσουν η Μάσα και ο Αρκούδος. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να κάνουν face painting και να φωτογραφηθούν με τους αγαπημένους τηλεοπτικούς τους ήρωες, ενώ νόστιμα κρουασάν, χυμοί, διασκεδαστικά παιχνίδια και δώρα από τους χορηγούς μας περιμένουν τα παιδιά και τους γονείς τους όλο το σαββατοκύριακο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο βράβευσης των νικητών του μεγάλου διαγωνισμού παιδικής ζωγραφικής "Ταξίδι στην Ελλάδα" που ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2018 με τη συμμετοχή 1.100 παιδιών από όλη τη Ρωσία. Το βραβείο για τους τέσσερις νικητές είναι ένα ταξίδι αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα μαζί με τις οικογένειές τους, προσφορά της Ellinair, του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Ένωσης Ξενοδοχων Χαλκιδικής. Χορηγοί στο διήμερό μας είναι οι εταιρείες Coca-Cola HBC Russia, Chipita, Faber-Castell, Engino, τα στούντιο κινουμένων σχεδίων "Parovoz" και "Animaccord", το στούντιο ψυχαγωγίας “Alexgrim”, to εργαστήριο κεραμικής "Kruzhevo Sveta”, ο Σύνδεσμος Γκολφ Ρωσίας, το παιδικό καφέ "Anderson" και ο εκδοτικός οίκος "AST"