"Εβδομάδα της Ελλάδας" στο Νίζνι Νόβγκοροντ τον Φεβρουάριο

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

"Εβδομάδα της Ελλάδας" στο Νίζνι Νόβγκοροντ τον Φεβρουάριο

Νοέμβριος 16, 2018 - 11:33
Αναρτήθηκε στο:

Το ελληνικό επιχειρηματικό και τουριστικό δυναμικό θα βρίσκεται στο επίκεντρο της «Εβδομάδας της Ελλάδας» που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2019 στο Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί ελληνο-ρωσικό οικονομικό φόρουμ με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Ρωσία, ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ της ρωσικής πόλης και της αδελφοποιημένης με αυτήν πόλη του Ηρακλείου.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχει επιχειρηματική αποστολή από την Κρήτη, ενώ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και των ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς και παρουσίαση του ελληνικού τουριστικού δυναμικού. Παράλληλα, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Ελλάδας» προγραμματίζονται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ελληνική πλευρά σχεδιάζει να συμπεριλάβει στο πολιτιστικό πρόγραμμα «Ημέρες Κρητικής Κουζίνας», παραστάσεις κρητικών δημιουργικών ομάδων και παρουσίαση ελληνικών προϊόντων.

Τον Ιούνιο 2018, ο δήμαρχος του Νίζνι Νόβγκοροντ, Βλαντίμιρ Πάνοφ, και ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, υπέγραψαν συμφωνία αδελφοποίησης μεταξύ των δύο πόλεων. Στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας διμερούς συμφωνίας, οι επικεφαλής των αδελφοποιημένων πόλεων εγκαινίασαν το Ελληνο-Ρωσικό Οικονομικό Επιμελητήριο.