Έως και 1.000.000 Ρώσοι τουρίστες αναμένονται για φέτος στην Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έως και 1.000.000 Ρώσοι τουρίστες αναμένονται για φέτος στην Ελλάδα

Μάιος 11, 2016 - 18:23
Αναρτήθηκε στο:

Έως και το 1.000.000 ενδέχεται να φθάσουν φέτος οι Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφονται μέχρι στιγμής από τους Ρώσους τουριστικούς πράκτορες. Ήδη τον Μάιο, η χώρα μας εμφανίζεται πρώτη στις προτιμήσεις των Ρώσων ως τουριστικός προορισμός, γεγονός που αποδίδεται εν μέρει και στην συγκυρία του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας, Oleg Safonov, στο ελληνορωσικό τουριστικό forum «Ελλάδα-Ρωσία. Πραγματικότητα και Προοπτικές της συνεργασίας στον τομέα τουρισμού», που διοργάνωσε ο ΕΟΤ σήμερα, Τετάρτη 11 Μαΐου, στο Grand Resort Lagonissi.  

«Στους Ρώσους αρέσουν πολύ οι περιηγήσεις στην Ελλάδα. Φέτος, έπειτα από δύο χρονιές κάμψης το κλίμα φαίνεται να αλλάζει και παρόλο που είναι δύσκολο να κάνουμε προγνώσεις, εκτιμούμε ότι η κίνηση μπορεί να προσεγγίσει το εκατομμύριο», ανέφερε ο κ. Safonov μιλώντας σε Έλληνες και Ρώσους τουριστικούς πράκτορες.

«Η ρωσική τουριστική αγορά είναι για εμάς προτεραιότητα», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, ενώ παράλληλα έσπευσε να διαβεβαιώσει το ρωσικό κοινό ότι παρά το μικρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τις θεωρήσεις ταξιδιωτικών εγγράφων από Ρωσία, οι άμεσες δράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών και των αρμόδιων του ελληνικού Τουρισμού «έρχονται να εξομαλύνουν την κατάσταση» και να εγγυηθούν ότι η φετινή χρονιά θα κυλήσει ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά στις τουριστικές αφίξεις από Ρωσία.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, επεσήμανε ότι η Ελλάδα επιδιώκει να κερδίσει μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά όχι μέσω της ευκαιριακής εκμετάλλευσης συγκυριών, όπως η μείωση του ρωσικού ενδιαφέροντος για γειτονικούς μας προορισμούς (Τουρκία-Αίγυπτος) αλλά μέσω της καθιέρωσης γερών και σταθερών συνεργασιών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επεσήμανε ότι με την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Ρωσία αλλά και τα θετικά μυνήματα από άλλες αγορές, η Ελλάδα αναμένει φέτος συνολικά έσοδα 15 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον τουρισμό.

Στα τέλη Μαΐου το προσωπικό που εργάζεται στο ελληνικό προξενείο Μόσχας θα φθάσει τα 100 άτομα για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες στις ρωσικές θεωρήσεις, ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός του Υπουργείου Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, με την αύξηση των visa centers από 20 σε 28 και με την ενεργοποίηση των μίνι visa centers σε πόλεις της ρωσικής περιφέρειας, να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες των Ρώσων τουριστικών επισκεπτών.

Την αύξηση του ρωσικού τουριστικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα κατά 10 έως και 40% σε σύγκριση με πέρυσι επεσήμανε και ο Yuriy Barzykin, Αντιπρόεδρος της Ρωσικής Ένωσης τουριστικών πρακτόρων, σχολιάζοντας ωστόσο ότι οι πωλήσεις των τουριστικών πακέτων δεν έχουν φθάσει ακόμη σε αυτό το επίπεδο και θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα της χορήγησης βίζας στους Ρώσους ταξιδιώτες εφόσον η Ελλάδα επιθυμεί να επιτύχει μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης από Ρωσία.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσιάσεις τουριστικών ευκαιριών από εκπροσώπους ελληνικών και ρωσικών τουριστικών φορέων και ολοκληρώθηκε με συναντήσεις εργασίας μεταξύ ελληνικών και ρωσικών τουριστικών επιχειρήσεων.