Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Ελλάδα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Ελλάδα

Φεβρουάριος 11, 2019 - 09:58
Αναρτήθηκε στο:

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μόσχα και το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Ελλάδα με μια γιορτή γεμάτη παιδικό τραγούδι, χορούς, γλωσσικούς διαγωνισμούς και άλλα δρώμενα που είχαν προετοιμάσει οι Έλληνες παιδαγωγοί στην ρωσική πρωτεύουσα και η διεύθυνση του σχολείου.

Έπειτα από μια σύντομη παρουσίαση από τους μαθητές αρχαίων ελληνικών μύθων, που προηγήθηκε της βασικής εκδήλωσης, η Γενική Πρόξενος, Ελένη Βακάλη, σχολίασε: Συνειδητοποιώ ότι όλοι τελικά επιστρέφουμε στις κοινές ανθρώπινες ρίζες, όπως είναι οι μύθοι και οι ιστορίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και η γλώσσα, στοιχεία που βρίσκονται στη βάση του οικουμενικού ανθρώπινου πολιτισμού. Παύουν, δηλαδή, πλέον να είναι μόνο ελληνικά, είναι οικουμενικά, είναι πανανθρώπινα, είναι παγκόσμια κληρονομιά και ανήκουν σε όλους μας».

Ο διευθυντής του Γυμνασίου «Ελλάδα», Βλαντίμιρ Σίντοροβ, υπογράμμισε την αγάπη και το ενδιαφέρον των μαθητών του σχολείου για τον ελληνικό πολιτισμό και ανήγγειλε ότι από το προσεχές σχολικό έτος, 2019-2020, η ελληνική γλώσσα θα ενταχθεί ως υποχρεωτική στον παιδικό σταθμό και στο νηπιαγωγείο, που λειτουργούν εντός του σχολείου, και προετοιμάζουν τους μελλοντικούς μαθητές του Γυμνασίου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσιο πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει από ελληνικής πλευράς οι αποσπασμένοι στη Μόσχα Έλληνες παιδαγωγοί, Διονύσης Μαρούλης, Γεωργία Παπαδοπούλου, Μαρία Κηπουρού, Ινέσσα Εφραιμίδου και Αντώνης Δαλάκης σε συνεργασία με την διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, Δώρα Γιαννίτση. Τα παιδιά διασκέδασαν με εργαστήρια και γλωσσικές ασκήσεις ελληνικών σε μορφή παιγνιδιού και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε ένα σύντομο λεκτικό κουίζ που τα καλούσε να βρουν ρωσικές λέξεις με ελληνικές ρίζες. Παράλληλα, τα παιδιά παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει με ρωσικούς χορούς και τραγούδια αλλά και παιδική χορωδία που έψαλλε στα ελληνικά και στα ρωσικά έναν εκκλησιαστικό ύμνο.