Έναρξη του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία» με εγκαίνια στο Μουσείο Ερμιτάζ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έναρξη του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία» με εγκαίνια στο Μουσείο Ερμιτάζ

Απρίλιος 11, 2016 - 14:31
Αναρτήθηκε στο:

Η εντυπωσιακή αρχαϊκή Κόρη 670 του Μουσείου της Ακρόπολης εγκαινίασε το Έτος Ελλάδας στη Ρωσία

Φώτο: Υπουργείο Πολιτισμού

Με τα εγκαίνια της έκθεσης της αρχαϊκής Κόρης 670 από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης στο Μουσείο Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου η έναρξη του ελληνικού προγράμματος του «Έτους Ελλάδας στη Ρωσία».

Την έναρξη του ελληνικού "Έτους" κήρυξε από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος τόνισε ότι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός αποτελούν βασικά εργαλεία για την ενίσχυση των διεθνών σχέσεων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εγκάρδιες σχέσεις των δύο χωρών θα διαρκέσουν όχι μόνο φέτος, αλλά και στο μέλλον.

Από ρωσικής πλευράς παρευρέθηκαν ο Κυβερνήτης της Αγίας Πετρούπολης κ. Γκιόργκι Πολτάβτσενκο και o Υπουργός Πολιτισμού της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Ρωσίας κ. Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, ο κ. Μεντίνσκι ανέφερε, ότι Ελλάδα και η Ρωσία συνδέονται με στενές σχέσεις για πολλούς αιώνες και ότι κατά το Αφιερωματικό Έτος θα πραγματοποιηθούν πάνω από 70 εκδηλώσεις, στον τομέα του πολιτισμού, όχι μόνο εκθέσεις, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και μουσικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση των δύο λαών.

Η εξαιρετικά διατηρημένη Κόρη 670, η οποία χρονολογείται γύρω στο 520-510 π.Χ., ντυμένη με καταστόλιστα χρωματιστά ρούχα και εντυπωσιακά κοσμήματα, είναι το πρόδρομο έκθεμα της Ελλάδας στη Ρωσία. Η παρουσίαση του μαρμάρινου αγάλματος από τον Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρη Παντερμαλή και τον Διευθυντή του Μουσείου Ερμιτάζ κ. Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, προκάλεσε τον θαυμασμό των επισήμων, του κοινού, αλλά και των δημοσιογράφων. Ακολούθησε ξενάγηση της ελληνικής αποστολής στο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης.