Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Νομισμάτων στο Μουσείο Πούσκιν

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Νομισμάτων στο Μουσείο Πούσκιν

Ιούλιος 05, 2016 - 12:13
Αναρτήθηκε στο:

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου στο Κρατικό Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Α.Σ Πούσκιν στη Μόσχα.

Μουσείο Πούσκιν

Η έκθεση «Σκιαγραφώντας Περιγράμματα με το Σκαρπέλο … ο Άνθρωπος και οι αναπαραστάσεις του σε μνημεία νομισματικής από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή», που συνδιοργανώθηκε από το Κρατικό Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Α.Σ Πούσκιν, το Μουσείο Μπενάκη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), εγκαινιάστηκε στις 5 Ιουλίου στη Μόσχα, παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ανδρέα Φρυγανά, του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου Μιχαήλ Σβιντκόϊ, του δ/ντή του Μουσείου Μπενάκη Olivier Desconteς, του Αντιπροέδρου του ΚΙΚΠΕ κ. Μάνου Δημητρακόπουλου, των επιμελητών της Έκθεσης κας Ειρήνης Παπαγεωργίου από το Μουσείο Μπενάκη και Γιάννη Στόγια από το ΚΙΚΠΕ.

 Η διευθύντρια του Μουσείου Πούσκιν Μarina Loshak, αναφέρθηκε στην «εξαιρετικά παραγωγική» συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το ΚΙΚΠΕ, τονίζοντας, ότι  «πρόκειται για μία ασυνήθιστη έκθεση». Ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, Οlivier Descotes, σημείωσε με τη σειρά του, ότι η έκθεση «αντανακλά τον εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο, φιλοσοφικές και θρησκευτικές ιδέες», τονίζοντας, ότι «το νόμισμα είναι και αυτό ένα έργο τέχνης, καθώς σε αυτό απεικονίζεται η θρησκεία, ο πολιτισμός και η φιλοσοφία», ενώ επισήμανε ότι το Μουσείο Μπενάκη θα συνεχίσει τη συνεργασία με το Μουσείο Πούσκιν με έκθεση που ετοιμάζει ήδη για το φθινόπωρο στην Αθήνα. 

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κ. Ανδρέας Φρυγανάς, ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση «μία αρμονική συνεργασία, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας, όπου οργανισμοί και των δύο χωρών παράγουν από κοινού ένα πολιτιστικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου», δίνοντας έμφαση στην βυζαντινή παράδοση που αντανακλάται στην έκθεση, για την οποία σημείωσε, ότι «αποτελεί ουσιαστική συνέχεια του αρχαιοελληνικού πολιτισμικού οικοδομήματος, εμπλουτισμένη με τις αξίες και τις παραδόσεις του Χριστιανισμού».