Εγκαίνια για το αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας από τους Προέδρους των δύο χωρών

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εγκαίνια για το αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας από τους Προέδρους των δύο χωρών

Ιανουάριος 15, 2016 - 16:10
Αναρτήθηκε στο:

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως εξαιρετική ευκαιρία που ουσιαστικά εγκαινιάζει το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 χαρακτήρισαν την σημερινή συνάντησή τους στη Μόσχα, οι Πρόεδροι της Ελλάδας, Προκόπης Παυλόπουλος και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά την προσφώνησή του, ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας - Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς και κάλεσε τον κ. Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Οι δύο Πρόεδροι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του κ. Παυλόπουλου στην ρωσική πρωτεύουσα, που έγινε ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία και τον αναγόρευσε χθες ως επίτιμο διδάκτορά της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ