Εγκαίνια Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Γκελεντζίκ

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εγκαίνια Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Γκελεντζίκ

Νοέμβριος 27, 2017 - 10:53
Αναρτήθηκε στο:

Στο Πολιτιστικό Κέντρο αναμένεται να ξεκινήσουν μαθήματα ιστορίας για μαθητές, θεματικές διαλέξεις, διαγωνισμοί, κουίζ, εκθέσεις, «στρογγυλά τραπέζια», προβολές παιδικών ταινιών στην ελληνική γλώσσα, καθώς και ντοκιμαντέρ, καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές ταινίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής πόλης Γκελεντζίκ αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου σχετικά με τα εγκαίνια προχθές, Σάββατο, στο Γκελεντζίκ Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει υπό τον «Σύλλογο Ελλήνων Γκελεντζίκ».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο κυβερνήτης του Κουμπάν, Veniamin Kondratyev, ο επικεφαλής του Γκελεντζίκ, Victor Khrestin, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Vladimir Sinyagovsky και άλλοι αξιωματούχοι.

Όπως σημείωσε ο Veniamin Kondratyev, το άνοιγμα του Κέντρου αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Ελλάδας. Ο κυβερνήτης τόνισε, επίσης, ότι το Ελληνικό Κέντρου θα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου θα ενσταλάξουν στη νέα γενιά σεβασμό για τις παραδόσεις και τον πολιτισμό διαφόρων λαών. «Για το δικό τους ευτυχισμένο μέλλον πρέπει να διατηρήσουμε τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο Veniamin Kondratyev.

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής του Γκελεντζίκ, Viktor Khrestin επεσήμανε τη σημασία των εγκαινίων του πολιτιστικού κέντρου, δηλώνοντας: «Η σημερινή ημέρα είναι μια ακόμη απόδειξη ότι στο Γκελεντζίκ ζουν φιλικά και αρμονικά λαοί διαφορετικών εθνικοτήτων. Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτό το γεγονός και είμαι βέβαιος ότι σε αυτό το Κέντρο θα αισθάνονται όλοι άνετα».

«Μετά τη συμβολική κοπή της κόκκινης κορδέλας, οι επίσημοι καλεσμένοι, μαζί με τους νέους από το Γκελεντζίκ, ξεναγήθηκαν στο νέο Κέντρο. Ευρύχωρες αίθουσες, χώροι διδασκαλίας, αίθουσα συνεδριάσεων: το νέο πολιτιστικό κέντρο είναι διακοσμημένο με τη χρήση ελληνικών στοιχείων. Ιδιαίτερη θέση κατέχει ο εκθεσιακός χώρος για τον ελληνικό πολιτισμό, που αποτελείται από τρία τμήματα», αναφέρει το Δελτίο Τύπου της ιστοσελίδας του Γκελεντζίκ.

Οι επισκέπτες του Πολιτιστικού Κέντρου μπορούν να δουν προτομές μεγάλων προσωπικοτήτων ελληνικής καταγωγής με τεράστια επίδραση στην ανάπτυξη του πολιτισμού, της επιστήμης, της εκπαίδευσης. Στο Κέντρο εκτίθενται, επίσης, εικόνες με θέμα σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με την ακμή της αρχαίας Ελλάδας, αποκλειστικά αντίτυπα της Βίβλου και του Ευαγγελίου, είδη οικιακής χρήσης, ενδυμασίες , μουσικά όργανα κ.α.