Δήμος Πετρούπολης: 3ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Δήμος Πετρούπολης: 3ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών

Σεπτέμβριος 16, 2016 - 10:47
Αναρτήθηκε στο:

3o Συναπάντημα παραδοσιακών χορών

Με ιδιαίτερη χαρά,  ο Δήμος Πετρούπολης υποδέχτηκε,  την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, τη χορευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Palace of Studying Youth of St. Petersburg», της  Αγίας Πετρούπολης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κλειστού Γυμναστηρίου “Νίκος Παξιμαδάς”, στο πλαίσιο της σύσφιξης της διμερούς σχέσης φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών και του αφιερωματικού “Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016”.

Η χορευτική ομάδα της Ρωσίας, αλλά και τα τμήματα παραδοσιακών χορών, αγιογραφίας, ωδείου και φιλαρμονικής του Δήμου Πετρούπολης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και προέβαλαν τα πολιτισμικά ήθη και έθιμα των δύο χωρών. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωπος του Ρωσικού Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου στην Αθήνα.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 3ο συναπάντημα παραδοσιακών χορών, στο Θέατρο Πέτρας.  Ο διεθνής χαρακτήρας αυτής της αυθεντικής μουσικοχορευτικής συνάντησης σφραγίσθηκε με τη συμμετοχή της Ρωσικής αποστολής, που μαζί με τα χορευτικά συγκροτήματα από τα Χανιά, την Ικαρία, τη Νέα Ιωνία και τη Πετρούπολη, μας ταξίδεψαν σε ιδιαίτερα χορευτικά μονοπάτια και ακούσματα.

Στα πλαίσια της πολυεπίπεδης ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, το συγκρότημα παραδοσιακών χορών του Δήμου Πετρούπολης πρόκειται να επισκεφθεί την Ρωσία και να συμμετάσχει στις 26 και 27 Σεπτέμβρη στο Φεστιβάλ χορού “Meetings of the Neva Banks”, της Αγίας Πετρούπολης, όπου φορέας διοργάνωσης είναι το εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Palace of Studying Youth of St. Petersburg».