Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και στη γαστρονομία

Время чтения
менее
1 минуты
Прочитано

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και στη γαστρονομία

Июль 22, 2019 - 12:43

Τη γευστική πλευρά της τουριστικής Χαλκιδικής προβάλει στο ρωσικό κοινό το περιοδικό National Geographic Traveler Russia με αφιέρωμα που ανέρτησε στην διαδικτυακή του σελίδα. Ξεκινώντας από τα Στάγιρα το γευστικό οδοιπορικό της, η δημοσιογράφος του περιοδικού Elena Kunina περιγράφει πιάτα, εμπνευσμένα από τις διδασκαλίες του Αριστοτέλη.  Συνεχίζει με στάσεις στην Ουρανούπολη για φρέσκο ψάρι, εξερευνά πρωτότυπες συνταγές και προϊόντα με βάση το κρασί στη Νέα Γωνιά, «βουτάει» στο γλυκό κόσμο του μελιού στην Αρνέα και καταλήγει στον ορεινό Βάβδο για μια πανδαισία παραδοσιακών γεύσεων.
«Η κουζίνα της Χαλκιδικής είναι συνδυασμός παραδοσιακών πιάτων, βασισμένων σε ψάρι και γαλακτοκομικά, με ποικιλίες κρεατικών στην ορεινή Χαλκιδική», σημειώνει η δημοσιογράφος.
Το δημοσίευμα έρχεται μετά το εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού στην έντυπη έκδοση του Ιουνίου-Αυγούστου με εξώφυλλο την Ελλάδα και επιβεβαιώνει την αγάπη του National Geographic Traveler Russia για τη χώρα μας.
Το αφιέρωμα προέκυψε από πρωτοβουλίες του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα σε συνεργασία με τον  Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής, την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής και την Ellinair.