Τελευταία νέα

Τελευταία

Παραμυθένιος παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής για όλη τη Ρωσία

Για τρίτη συνεχή χρονιά και στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας στη Λογοτεχνία και τη Γλώσσα, το Γραφείο Δημόσιας Διπλωματίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Μόσχα διοργανώνει μεγάλο διαγωνισμό ζωγραφικής για τα παιδιά όλης της Ρωσίας με έπαθλο για

Διαβάστε Περισσότερα

Η "Ελληνική βιβλιοθήκη" στη Ρωσία αποκτά τις δύο πρώτες της εκδόσεις

Ο "Φιλόξενος καρδινάλιος" του Ε.Χ. Γονατά και το "Άξιον Εστί" του Οδυσσέα Ελύτη είναι οι πρώτες δύο νέες εκδόσεις που μεταφράστηκαν στα ρωσικά από τον εκδοτικό οίκο O.G.I.

Διαβάστε Περισσότερα

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει και στη γαστρονομία

Τη γευστική πλευρά της τουριστικής Χαλκιδικής προβάλει στο ρωσικό κοινό το περιοδικό National Geographic Traveler Russia με αφιέρωμα που ανέρτησε στην διαδικτυακή του σελίδα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα διαπιστευτήριά της στον πρόεδρο Πούτιν επέδωσε η νέα Πρέσβης της Ελλάδος, Τασία Αθανασίου

Τα διαπιστευτήριά της στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, επέδωσε χθες, 3 Ιουλίου, η νέα Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία, Τασία Αθανασίου.

Διαβάστε Περισσότερα

Ελληνική και Κυπριακή αντιπροσωπεία στη Βόρεια Οσετία

Αντιπροσωπείες της Ελληνικής και της Κυπριακής Δημοκρατίας βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Οσετία για να συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη «Ανάπτυξη της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Καυκάσου, Ελλάδας και Κύπρου», η οποία

Διαβάστε Περισσότερα

Ελληνική βραδιά στη Μόσχα με «τιμώμενη καλεσμένη» την ελληνική γλώσσα

Ο ελληνικός πολιτισμός ένωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά Έλληνες που διαμένουν στη Μόσχα και Ρώσους φοιτητές της ελληνικής γλώσσας στην καθιερωμένη, πλέον, ελληνική βραδιά στην προξενική κατοικία, που διοργανώθηκε την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίδοση αντιγράφων διαπιστευτηρίων από τη νέα Πρέσβυ, Τασία Αθανασίου

Aντίγραφα των διαπιστευτηρίων της επέδωσε η νέα Πρέσβυς της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Τασία Αθανασίου, στον στον αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Α.Β. Γκρουσκό, σήμερα, 14 Μαΐου.

Διαβάστε Περισσότερα

Επίσημη έναρξη του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019/20»

Σε ιδιαίτερα θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου, το απόγευμα, στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η επίσημη έναρξη του «Έτους Γλώσσας και Λογοτεχνίας Ελλάδας-Ρωσίας 2019/20», με την υπογραφή Κοινής Δήλωσης

Διαβάστε Περισσότερα

Σελίδες