Τέχνη και μουσική ενώνουν Ελλάδα και Ρωσία

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Τέχνη και μουσική ενώνουν Ελλάδα και Ρωσία

Απρίλιος 21, 2017 - 15:46
Αναρτήθηκε στο:

Τη σημασία της Τέχνης και της μουσικής για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ ελληνικού και ρωσικού πολιτισμού πρόβαλε η εκδήλωση «Διάλογος πολιτισμών. Τέχνη και μουσική-δεσμοί που ενώνουν τη Ρωσία και την Ελλάδα» που διοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα και το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα P.M Tretyakov.

Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβυ της Ελλάδος στη Ρωσία, κ. Ανδρέα Φρυγανά, παρακολούθησαν Ρώσοι αξιωματούχοι, άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, της Εκκλησίας και δημοσιογράφοι.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο κ. Φρυγανάς εξήγησε ότι  ένας βασικός νοηματικός της άξονας που διείπε τις δράσεις του Αφιερωματικού Έτους αφορούσε στον πολιτισμικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. «Πολύ σημαντικοί επιστήμονες θα μας μιλήσουν για το διάλογο αυτόν και την αλληλεπίδραση της εικαστικής τέχνης, της αγιογραφίας, της ζωγραφικής, της αρχιτεκτονικής και της μουσικής», δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβυς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ιδρυτές του Ιδρύματος Τρετιακόφ, Βίκτορ και Ελένα Μπεχτίεφ, που συνέβαλαν μέσα από τις δραστηριότητες του ιδρύματος στο Αφιερωματικό Έτος  2016.

«Παρά την ολοκλήρωση του Αφιερωματικού Έτους, ο διάλογος μεταξύ των λαών συνεχίζεται», δήλωσε η Ελένα Μπεχτίεβα, προσθέτοντας ότι το ενδιαφέρον για τον πολιτισμό του άλλου διατηρείται τόσο από τους Ρώσους όσο και από τους Έλληνες.