Συναντήσεις Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών στη Μόσχα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Συναντήσεις Ελλήνων και Ρώσων επιχειρηματιών στη Μόσχα

Μάρτιος 29, 2018 - 12:31
Αναρτήθηκε στο:

Περισσότερες από 70 συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και ρωσικών επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν κατά τη συνάντηση του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Ρωσίας, σήμερα, 29 Μαρτίου, στην έδρα της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Ρωσίας, στη Μόσχα.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 13 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας, των κατασκευών, της ενέργειας, των φαρμάκων, των τροφίμων και της μεταποίησης, ενώ από ρωσικής πλευράς έλαβαν μέρος περισσότερες από 25.

«Η ελληνική οικονομία βγαίνει από την ύφεση και περνάει στην ανάπτυξη και την έξοδο από την επιτήρηση και τα μνημόνια, ωστόσο δεν θα πρέπει να υπάρχει χαλάρωση ή εφησυχασμός», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας ΔΟΣ του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, που συνόδευε την αποστολή, κατά την ομιλία του στην έναρξη του Συμβουλίου. Ο κ. Μπράχος έκανε μια σύντομη αναφορά στις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έπειτα από την κρίση των τελευταίων ετών.

«Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, πραγματοποιούμε συναντήσεις τακτικά και έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύσσουμε τις εμπορικές-οικονομικές μας σχέσεις», δήλωσε ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Ρωσίας, Αλεξάντερ Μούριτσεφ, ενώ ο Ρώσος συμπρόεδρος του ελληνο-ρωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Κοσταντίν Γκοντσαρόφ έκανε λόγο για αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των επιχειρηματιών των δύο χωρών.

 «Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη συνάντηση εκπροσώπων επιχειρήσεων σε μια περίοδο πλέον ανάκαμψης και για τη ρωσική και για την ελληνική οικονομία», ανέφερε ο Πρέσβυς της Ελλάδος στην Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς, τονίζοντας την τετράμηνη προετοιμασία που είχε προηγηθεί του Συμβουλίου. «Κανείς δεν πρέπει να υποτιμά τη σημασία αιώνων πνευματικών σχέσεων και φιλίας, δηλαδή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και κουλτούρα, στο πλαίσιο της οποίας διεξάγονται αυτές οι εμπορικές επαφές. Φέτος υπάρχει και μια επετειακή ατμόσφαιρα που ταιριάζει με όλες αυτές τις εκδηλώσεις καθώς συμπληρώνονται 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας και, επίσης, το 2018 είναι το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας», πρόσθεσε ο κ. Φρυγανάς.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κατά την έναρξη του Συμβουλίου, επιχειρηματική αποστολή από Ρώσους επιχειρηματίες θα μεταβεί τον Οκτώβριο στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση αντίστοιχου φόρουμ σε ελληνικό έδαφος.