Στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος Πούτιν

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Στο Άγιο Όρος ο Πρόεδρος Πούτιν

Μάιος 28, 2016 - 21:22
Αναρτήθηκε στο:

Θετικά τα σχόλια του ρωσικού Τύπου για τη γενικότερη σημασία της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα αλλά και για την ιδιαίτερα φιλική υποδοχή της ελληνικής πλευράς στον Ρώσο Πρόεδρο και τη ρωσική αντιπροσωπεία.

Στο Άγιο Όρος, τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα, βρέθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στις Καρυές τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ.Παυλόπουλος. «Με ειλικρινή συγκίνηση σας υποδέχομαι εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας σ΄ αυτό το ιερό κομμάτι της Ελληνικής Επικράτειας, τη Χερσόνησο του 'Αθω, το 'Αγιον Όρος. Κοιτίδα και Λίκνο της Ορθοδοξίας. Εδώ χτυπάει η καρδιά της Ορθοδοξίας για ολόκληρη την Οικουμένη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος

Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η κοινή θρησκεία αλλά και η αμοιβαία συμπάθεια που υπάρχει συνενώνουν τους δύο λαούς και τους βοηθούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτά τα κοινά αισθήματα φιλίας και σεβασμού τα έχει πάρει και η νέα γενιά στην χώρα μας και αυτό βοηθά η σχέση των δύο χωρών να ενισχύεται ακόμα περισσότερο».

Στο μεταξύ, ο ρωσικός Τύπος αναφέρεται με θετικά σχόλια τόσο για τη γενικότερη σημασία της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα όσο και για την φιλική υποδοχή που επιφύλαξε η ελληνική πλευρά στον Ρώσο Πρόεδρο και τη ρωσική αντιπροσωπεία. H εφημερίδα Koμμερσάντ χαρακτήρισε την επίσκεψη «συμβολική», ενώ η «Βέντομοστι» υπογράμμισε ότι πρόκειται μόλις για το τρίτο ταξίδι του Πούτιν σε χώρα της Ευρώπης τα τελευταία 2,5 χρόνια. «Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε πολύ καλή διάθεση, καθώς τους υποδέχθηκαν πολύ θερμά» ανέφερε η «Ιζβέστια», ενώ ο εξαιρετικά δημοφιλής κόμβος «Lenta.ru», σημειώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ελληνικών ΜΜΕ για την επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Ελλάδα και τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν, υποστήριξε ότι «η συμπάθεια του ελληνικού λαού προς τον Ρώσο Πρόεδρο ίσως ήταν ο λόγος, που η ΕΡΤ μετέδιδε non - stop την επίσκεψη του».