Κυκλοφόρησαν τα γραμματόσημα με θέμα το Ελληνορωσικό Έτος

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Κυκλοφόρησαν τα γραμματόσημα με θέμα το Ελληνορωσικό Έτος

Απρίλιος 19, 2016 - 16:14
Αναρτήθηκε στο:

Η αναμνηστική σειρά παρουσιάστηκε στο κοινό σε εκδήλωση στο συνεδριακό κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, στις 19 Απριλίου.

Αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων για το 'Ετος Ελλάδας στην Ρωσία

Το μήνυμα της ελληνορωσικής φιλίας μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο από χθες τα γραμματόσημα του Έτους Ελλάδας Ρωσίας που κυκλοφόρησαν από τα ΕΛΤΑ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).

Τα τέσσερα γραμματόσημα θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα κατ’ εξαίρεση για δύο έτη αντί για ένα, ενώ το ενημερωτικό τους φυλλάδιο για πρώτη φορά είναι μεταφρασμένο και στη ρωσική πέραν της αγγλικής και γερμανικής όπως γίνεται συνήθως. Με τους τρόπους αυτούς τα ΕΛΤΑ δείχνουν έμπρακτα τη σημασία που αποδίδουν στην ελληνορωσική φιλία αλλά και τη ρωσική φιλοτελική αγορά, ανέφερε στην εκδήλωση η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κα Ελένη Κοντού.

Με έντονα χρώματα και έμπνευση από χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία των δύο χωρών, τα γραμματόσημα «2016 Έτος Ελλάδας στη Ρωσία» συμβολίζουν τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας. Παράλληλα, τα ΕΛΤΑ κυκλοφόρησαν και σειρά φιλοτελικών  προϊόντων: εικονογραφημένους φακέλους πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τυποποιημένες σειρές, αριθμημένα φυλλαράκια και τευχίδια αυτοκόλλητων γραμματοσήμων. Τα σχέδια των γραμματοσήμων έχει επιμεληθεί η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με βάση το λογότυπο και την οπτική ταυτότητα του Έτους,

«Η ΓΓΕΕ από την αρχή αγκάλιασε το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας και δραστηριοποιήθηκε δυναμικά για την επικοινωνιακή προβολή του, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η έκδοση της Σειράς», δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Ελευθέριος Κρέτσος, τονίζοντας ότι πρόθεση της Γενικής Γραμματείας είναι το επικοινωνιακό κεφάλαιο που δημιουργείται με αφορμή το Έτος να διατηρηθεί και να αξιοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια από τις δύο χώρες.

«Η έκδοση της Αναμνηστικής Σειράς συνεισφέρει με τρόπο συμβολικό και ουσιαστικό στην προβολή της εικόνας του Έτους όχι μόνο στην Ελλάδα και τη Ρωσία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο αφού η κυκλοφορία των γραμματοσήμων είναι παγκόσμιο γεγονός», επεσήμανε ο Συντονιστής του Έτους Ελλάδας στη Ρωσία, Πρέσβυς ε.τ. κ. Ηλίας Κλης.  

Παρακολουθήστε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ