Ιόνιο: Εξερεύνηση σε μια πλούσια Φύση

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Ιόνιο: Εξερεύνηση σε μια πλούσια Φύση

Σεπτέμβριος 19, 2016 - 11:07
Αναρτήθηκε στο:

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

H φύση και η πανίδα των Ιονίων Νήσων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η θαλάσσια χελώνα Caretta-Caretta, η μεσογειακή φώκια Monachus-Monachus αλλά και τα συμπαθή δελφίνια συναντώνται στις θάλασσες του Ιονίου. 

Στη Ζάκυνθο, στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο στον κόλπο του Λαγανά, υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί για την προστασία της χελώνας Caretta-caretta που καταφεύγει εκεί για να γεννήσει τα αυγά της από τον Ιούνιο μέχρι τον Αύγουστο.  

Υπέροχα σπήλαια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης του Ιονίου, και μάλιστα σε όλα τα νησιά.  

Οι επισκέπτες με οικολογικές ανησυχίες μπορούν να επισκεφτούν  προστατευμένους υδροβιότοπους που υπάρχουν στα νησιά.

Στον Εθνικό Δρυμό στο όρος Αίνος, στην Κεφαλονιά, όπου φύεται η φημισμένη Κεφαλληνιακή ελάτη Αbis Cefalonica και η άγρια ορχιδέα, ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει στη περιήγησή του και άγρια άλογα μοναδικής φυλής.

Μαγευτικές παραλίες

Στο Ιόνιο περισσότερες από 50 παραλίες βραβεύονται κάθε χρόνο με τη γαλάζια σημαία για την καθαρότητά τους και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κάποιες βραβεύονται και για την ομορφιά τους. Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά, το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, η Γλυφάδα στην Κέρκυρα, το Βουντούμι στους Αντίπαξους περιλαμβάνονται στις ετήσιες επιλογές όλων των τουριστικών οδηγών.

Η λευκή άμμος, το τυρκουάζ χρώμα της θάλασσας, η νηνεμία της, τα δέντρα που φτάνουν μέχρι την παραλία και το μεγάλο βάθος του Ιονίου συνθέτουν την εικόνα σήμα κατατεθέν του Ιονίου.