Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλία στο 3ο fam trip του ελληνορωσικού

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Επίσκεψη Ρώσων δημοσιογράφων στη Θεσσαλία στο 3ο fam trip του ελληνορωσικού

Ιούλιος 05, 2016 - 13:50
Αναρτήθηκε στο:

Άλλη μια ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα από κοντά στο πλαίσιο του Έτους Ελλάδας Ρωσίας είχαν εκπρόσωποι των ρωσικών ΜΜΕ στο 3ο fam trip που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στη Θεσσαλία σε συνεργασία με την αρμόδια Περιφέρεια.

Οι εννέα δημοσιογράφοι, από τέσσερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και τις δημοφιλέστερες εφημερίδες της Ρωσίας, ξεναγήθηκαν στα Μετέωρα, τον Όλυμπο, τη Λίμνη Πλαστήρα, το Πήλιο, γεύτηκαν τα τοπικά προϊόντα και ενημερώθηκαν για τουριστικά θέματα από τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό και εκπροσώπους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων. Στόχος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μέσα από αυτό το fam trip, ήταν να αναδείξει τις πραγματικά αναρίθμητες δυνατότητες θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού που διαθέτει, τις περιοχές φυσικού κάλλους και τις ελκυστικές της παραλίες αλλά και να δώσει μια ευκαιρία στους Θεσσαλούς επιχειρηματίες να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο ρωσικό κοινό μέσω των προσκεκλημένων δημοσιογράφων.

Το πενθήμερο πρόγραμμα τους περιλάμβανε, επίσης, επίσκεψη σε οινοποιείο, σε τυροκομική μονάδα, σε εργαστήριο βυζαντινών εικόνων των Μετεώρων, σε μονές της περιοχής, στο αρχαίο θέατρο και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ την τελευταία μέρα φιλοξενήθηκαν στον Βόλο, όπου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, Θ. Σταυριδόπουλο και ξεναγήθηκαν στην «Αργώ», πιστό αντίγραφο του πλοίου της αργοναυτικής εκστρατείας.