Έκθεση γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας με σπάνια αντικείμενα στη Μόσχα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Έκθεση γιαννιώτικης αργυροχρυσοχοΐας με σπάνια αντικείμενα στη Μόσχα

Ιούλιος 04, 2016 - 12:29
Αναρτήθηκε στο:

Σπάνια χειροποίητα ασημένια αντικείμενα και υψηλής αξίας και τεχνοτροπίας εκκλησιαστικά είδη και κοσμήματα πρόκειται να παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό ο Δήμος Ιωαννίνων σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση αργυροχρυσοχοΐας στο εκθεσιακό συγκρότημα «Νέα Ιερουσαλήμ» στο προάστιο Ίστρα της Μόσχας. Η έκθεση, που διοργανώνει ο Δήμος Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη Μητρόπολη, θα διαρκέσει από τις 13 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου και θα αναδεικνύει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, την ιστορία, την παράδοση, την εξέλιξη καθώς και τη ρωσική επιρροή στη τέχνη της δεξιοτεχνίας - δημιουργίας ασημένιων τεχνουργημάτων των Ιωαννίνων.  Η Έκθεση  θα συνδυάζει  παλιά και σύγχρονα έργα των πιο ταλαντούχων αργυροχόων της ηπειρώτικης πόλης με εκθέματα από τα πολυάριθμα εργαστήρια Ασημουργίας -ΚΕ.ΠΑ.ΒΙ. , τη Μητρόπολη των Ιωαννίνων και τις Δημοτικές και ιδιωτικές συλλογές.

Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, οι Αρχές των Ιωαννίνων θα παρουσιάσουν στους Ρώσους επισκέπτες την πόλη τους αλλά και την Ήπειρο ως τουριστικό προορισμό, ενώ έχει προγραμματιστεί και μουσική συναυλία από τη Μητρόπολη των Ιωαννίνων, με το έργο «Θεία Διάβασις».

«Με τις συνδυασμένες αυτές ενέργειες που απευθύνονται στο ρωσικό κοινό επιδιώκουμε την προβολή και προώθηση της περιοχής μας στον Ρωσικό λαό και στην ανάπτυξη πολιτιστικών και επιχειρηματικών - τουριστικών συνεργασιών. Από τη πετυχημένη οργάνωση των δράσεων αυτών ωφελημένη πρόκειται να βγει η τοπική κοινωνία η οποία θα καταφέρει να διεισδύσει με την ξεχωριστή και ιδιαίτερη πολυπολιτισμική ταυτότητά της, στον πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη επιλογών της Ρωσικής αγοράς», δήλωσε στο elru2016.gr ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.