Εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας

Αναρτήθηκε στο:
Τρίτη, 5 Απρίλιος 2016 έως Παρασκευή, 8 Απρίλιος 2016

Το  τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και η Εταιρία Ρώσων Νεοελληνιστών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, μια  σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας

Το  τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και η Εταιρία Ρώσων Νεοελληνιστών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, μια  σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και την προβολή του ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία.

Στις 5 – 8 Απριλίου 2016, στη Σχολή Φιλολογίας θα πραγματοποιηθεί διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα: «Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Πολιτισμός στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού», στο οποίο θα συμμετάσχουν πάνω από 60 σύνεδροι από τη Ρωσία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Σερβία.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η  Σχολή Φιλολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας σε συνεργασία με το Κέντρο Βυζαντινών, Ελληνικών και Κυπριακών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Γρανάδας,  οργανώνουν έκθεση, με θέμα: «Ελληνικός Λόγος και Γραφή στον καθρέφτη των αιώνων», που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουνίου. 

Οι δύο αυτοί φορείς μαζί με το Δημοτικό Κουκλοθέατρο Μόσχας διοργανώνουν επίσης  έκθεση με θέμα: «Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο Σκιών», που θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Στις 6 και 8 Απριλίου, ο γνωστός Έλληνας καραγκιοζοπαίχτης Μιχάλης Χατζάκης, μαθητής του Γιώργου Χαρίδημου, θα παρουσιάσει το έργο «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι» στη σκηνή του Δημοτικού Κουκλοθέατρου Μόσχας, ενώ το ίδιο έργο μαζί με το «Ο Καραγκιόζης και το στοιχειωμένο δενδρί» θα παρουσιαστεί στο Κουκλοθέατρο της Σαμάρας, στις 11 Απριλίου 2016. 

Υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στο συνέδριο και στις εκθέσεις: +79857630056,  e-mail: kongresskovaleva@gmail.com, Τρεσορούκοβα Ιρίνα

Διαπιστεύσεις δημοσιογράφων: Γραφείο Τύπου Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μόσχα Τηλ.: +7 495 5393865 ή +7 495 5393867  e-mail: gtemosxas@gmail.com 

ΣυνημμένοΜέγεθος
PDF icon ΑΦΙΣΑ1.89 MB
Ετικέτες: