Δυναμική ελληνική παρουσία στη ΜΙΤΤ 2017

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Δυναμική ελληνική παρουσία στη ΜΙΤΤ 2017

Μάρτιος 15, 2017 - 08:51
Αναρτήθηκε στο:

Με περισσότερα από 35 περίπτερα και συμμετοχές από Περιφέρειες, τουριστικά πρακτορεία και επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, η ελληνική συμμετοχή στη διεθνή τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ 2017 της Μόσχας ξεχωρίζει φέτος για τον δυναμισμό και τον παλμό της. Ήδη, δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα το περίπτερο του ΕΟΤ, όπου συστεγάζονται τα περισσότερα ελληνικά περίπτερα, και επιβεβαίωσαν το αυξημένο φέτος ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού για διακοπές στην Ελλάδα.

«Οι τουριστικές σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας έχουν δυναμισμό και προοπτική», τόνισε ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Μόσχα, Ανδρέας Φρυγανάς κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου του ΕΟΤ, προσθέτοντας ότι σε αναγνώριση αυτής της μεγάλης δυναμικής και προοπτικής των τουριστικών σχέσεων, τον Οκτώβριο του 2017 θα ξεκινήσει κοινό Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας με πολλές υποστηρικτικές δραστηριότητες που θα ενισχύσουν περαιτέρω το ανοδικό ρεύμα προσέλευσης των ρώσων τουριστών στην Ελλάδα.

Αναμένοντας αυξημένη κίνηση για τη φετινή τουριστική περίοδο, ήδη το Υπουργείο Εξωτερικών και το Γενικό Προξενείο Μόσχας έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξυπηρετηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ρωσικό κοινό στις αιτήσεις του για ταξιδιωτικές θεωρήσεις. Όπως ανέφερε η Γενική Πρόξενος, Ελένη Βακάλη, το Γενικό Προξενείο στη ρωσική πρωτεύουσα πρόκειται να ενισχυθεί και σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή, και θα είναι πλήρως έτοιμο με την έναρξη της υψηλής τουριστικής περιόδου να ανταποκριθεί στους αυξημένους αριθμούς αιτήσεων για θεωρήσεις.

Η ΜΙΤΤ θεωρείται ως μία από τις πέντε μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως και φιλοξενεί περισσότερους από 1.600 εκθέτες, προσφέροντας στους συμμετέχοντες μία πλατφόρμα επικοινωνίας με το ρωσικό τουριστικό κοινό, με tour operators και με επιχειρήσεις και ειδικούς στον χώρο του τουρισμού. Η έκθεση διαρκεί από 14 έως 16 Μαρτίου.