Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Χρόνος ανάγνωσης
Λιγότερο από
1 λεπτό
Διαβάστηκε

Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Οκτώβριος 18, 2016 - 11:04
Αναρτήθηκε στο:

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους» στο Πολυτεχνικό Μουσείο της Μόσχας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10.3.2017.

Έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός αρχιπελάγους"

Παρουσία του πρέσβεως της Ελλάδος στη Μόσχα, κ. Ανδρέα Φρυγανά και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη του Αιγαίου Πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και τις διεργασίες που διαμόρφωσαν το σημερινό ανάγλυφό του μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις και σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές.

Κατά την προσφώνησή του στην εκδήλωση, ο πρέσβυς κ. Φρυγανάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στα νησιά της Ελλάδας ακούγεται καθημερινά η γλώσσα του Πούσκιν, χάρη στους ρώσους τουρίστες που επιλέγουν το Αιγαίο για τις διακοπές τους, ενώ επεσήμανε την ανάγκη οι επαφές και οι συνεργασίες που αναπτύσσουν οι Περιφέρειες στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας Ρωσίας 2016 να επεκταθούν σε όσον το δυνατόν περισσότερους τομείς δραστηριοτήτων

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης κα Χριστιάνα Καλογήρου τόνισε ότι προσβλέπει σε εμβάθυνση της συνεργασίας της αυτοδιοίκησης του Βορείου Αιγαίου με τη ρωσική πλευρά, ενώ υπογράμμισε μεταξύ άλλων και την ετοιμότητα των τουριστικών φορέων της περιοχής του Βορείου Αιγαίου να παράσχουν υψηλής ποιότητας φιλοξενία στους ρώσους τουρίστες που θα επιλέξουν τα νησιά της περιοχής για τις διακοπές τους.

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε περιήγηση του κοινού στις επιμέρους ενότητες της έκθεσης από τον Καθηγητή και Πρόεδρο του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων κ. Νικόλαο Ζούρο,  ο οποίος εξιστόρησε τη δημιουργία του Αιγαίου Πελάγους στον γεωιστορικό χρόνο.

Η έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολυτεχνικό Μουσείο Μόσχας και φιλοξενείται στο εκθεσιακό κέντρο VDNKh της ρωσικής πρωτεύουσας θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου 2017.