Ιούλιος 2018

Η Ελλάδα θρηνεί για τρίτη ημέρα τα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική

Ιούλιος 27, 2018 - 11:00
Αναρτήθηκε στο:

Για τρίτη ημέρα κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή 83 ανθρώπων, ανάμεσά τους και παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα αλλά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν τις επιχειρήσεις και τις έρευνες από πόρτα σε πόρτα για να εντοπιστούν αγνοούμενοι, καθώς δεν έχει ακόμη διακριβωθεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Έλληνες και Ρώσοι στο Νοβοροσίσκ τιμούν τη μνήμη των θυμάτων της πυρκαγιάς

Ιούλιος 26, 2018 - 16:15
Αναρτήθηκε στο:

Ρώσοι αξιωματούχοι, οι επικεφαλής και τα μέλη των Ελληνικών κοινοτήτων της Νότιας Ρωσίας, μεμονωμένοι Έλληνες και Ρώσοι πολίτες τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων της τραγικής πυρκαγιάς στην Αττική με τη συμβολική κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων στο Γενικό Προξενείο Νοβοροσίσκ. Ελληνόπουλα των κοινοτήτων σε Νοβοροσίσκ, Ανάπα και Γελεντζίκ καθώς και παιδιά ρωσικής καταγωγής άναψαν και τοποθέτησαν κεριά στον περίβολο του Γενικού Προξενείου, ενώ κάποια άφησαν λούτρινα ζωάκια εις μνήμην των παιδιών που χάθηκαν.   

Προσφορές στήριξης των πληγέντων και των πληγεισών περιοχών

Ιούλιος 26, 2018 - 15:48
Αναρτήθηκε στο:

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Ρωσική Ομοσπονδία θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για την πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης που έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει από όλες τις γωνιές της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε συνέχεια των καταστροφικών πυρκαϊών των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας.
Σε συνέχεια σχετικών ερωτημάτων που περιέρχονται στην Πρεσβεία με τα μηνύματα αυτά, σας ενημερώνουμε ότι, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφής και τη διαχείριση προσφορών βοήθειας, έχουν συσταθεί στην Ελλάδα δύο μηχανισμοί:

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας καταθέτει λουλούδια για τα θύματα των πυρκαγιών

Ιούλιος 25, 2018 - 11:19
Αναρτήθηκε στο:

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Μόσχας, Χρίστος Ταχτσίδης, και τα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν συμβολικά λουλούδια έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα σε ένδειξη μνήμης των θυμάτων από τις πυρκαγιές στην Αττική.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Μόσχας εκφράζει συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.