Μάιος 2018

Ξενάγηση Ρώσων πολιτών στο ιστορικό κτήριο της Πρεσβείας

Μάιος 21, 2018 - 13:32
Αναρτήθηκε στο:

Με αφορμή τις «Ημέρες Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς» που διοργανώνει η Κυβέρνηση της Μόσχας για επίσκεψη σε μνημεία ιστορίας και πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου, και  σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Εξυπηρέτησης Διπλωματικού Σώματος, ξενάγηση στο ιστορικό κτίριο της Πρεσβείας.

Πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις τριών ομάδων, από είκοσι άτομα η καθεμία. Να σημειωθεί ότι οι Ημέρες Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προβάλλονται ιδιαίτερα από τα ρωσικά ΜΜΕ και οι ξεναγήσεις σε ιστορικά κτίρια στο πλαίσιο εορτασμού έχουν μεγάλη απήχηση στο ρωσικό κοινό.    

Παρουσίαση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στο International Women’s Club of Moscow

Μάιος 21, 2018 - 13:30
Αναρτήθηκε στο:

Στην ελληνική πρεσβευτική κατοικία πραγματοποιήθηκε η μηνιαία συνάντηση Μαΐου των μελών του International Women’s Club of Moscow (IWC). Στο πλαίσιο της εκδήλωσης διοργανώθηκε παρουσίαση της Ελλάδας ως «ελκυστικού τουριστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο», σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Μόσχας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν 110 μέλη του συλλόγου από τις εξής χώρες: Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σλοβακία, Ν.

Μία ξεχωριστή ελληνική βραδιά από Ρώσους φοιτητές

Μάιος 15, 2018 - 13:17
Αναρτήθηκε στο:

Ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα από σύντομα θεατρικά σκετς, τραγούδι, χορό και ποίηση- ελληνική και ρωσική- παρουσίασαν οι 60 περίπου φοιτητές των Πανεπιστημίων Λομονόσοφ και Διεθνών Σχέσεων που μαθαίνουν ελληνικά ως ξένη γλώσσα, στην ελληνική βραδιά που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της λήξης του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Συνέδριο στην Αθήνα για την Αντιφασιστική Νίκη

Μάιος 14, 2018 - 15:55
Αναρτήθηκε στο:

Στα 75 χρόνια των μαχών του Στάλινγκραντ και του Κούρσκ ήταν αφιερωμένο το  συνέδριο "Η αληθινή ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου", που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 9η Μαΐου, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης, στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Νέους προορισμούς και προγράμματα για τους Ρώσους τουρίστες υπόσχεται η φετινή σεζόν

Μάιος 11, 2018 - 11:27
Αναρτήθηκε στο:

Συνέντευξη της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, στον ανταποκριτή της ε/φ Ροσσίσκαγια στην Ελλάδα, Αλεξάντρ Γκασιούκ, φιλοξενείται σήμερα στην ιστοσελίδα της ε/φ με τίτλο: «Έλενα Κουντουρά: Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος στη γη».

Είναι γνωστό ότι το τρέχον Έτος Τουρισμού Ρωσίας-Ελλάδας περιλαμβάνει τη διεξαγωγή πολλών και διαφόρων εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, γαστρονομικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά φόρουμ και άλλες εκδηλώσεις. Ποιες είναι οι προσδοκίες της Αθήνας για τα αποτελέσματα του Έτους Τουρισμού μεταξύ των χωρών μας;