Νοέμβριος 2017

Εγκαίνια Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Γκελεντζίκ

Νοέμβριος 27, 2017 - 10:53
Αναρτήθηκε στο:

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ρωσικής πόλης Γκελεντζίκ αναρτήθηκε Δελτίο Τύπου σχετικά με τα εγκαίνια προχθές, Σάββατο, στο Γκελεντζίκ Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, το οποίο θα λειτουργήσει υπό τον «Σύλλογο Ελλήνων Γκελεντζίκ».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο κυβερνήτης του Κουμπάν, Veniamin Kondratyev, ο επικεφαλής του Γκελεντζίκ, Victor Khrestin, ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Ρωσία, Ανδρέας Φρυγανάς, ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας, Vladimir Sinyagovsky και άλλοι αξιωματούχοι.

Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά

Νοέμβριος 24, 2017 - 13:48
Αναρτήθηκε στο:

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ανοιχτής Καινοτομίας, Επιστήμης και Πολιτισμού (European Center for Open Innovation, Science and Culture)  διοργανώνει το Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων για την Πολιτιστική Κληρονομιά (Annual World Cultural Heritage Youth Symposium).

Διεθνές Συνέδριο με θέμα τα χειρόγραφα της Μονής Σινά

Νοέμβριος 24, 2017 - 10:42
Αναρτήθηκε στο:

Από 27 έως 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί, στο αμφιθέατρο «Ιωάννης Κρανιδιώτης» του Υπουργείου Εξωτερικών το Διεθνές Συνέδριο "Η άλλη φωνή της ερήμου: Τα παλίμψηστα χειρόγραφα της Μονής Σινά, νέες τεχνολογίες ανάγνωσης, ανακάλυψη άγνωστων κειμένων, προοπτικές της έρευνας".

Η ένταξη της ελληνικής γλώσσας στα σχέδια του Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου Μόσχας

Νοέμβριος 15, 2017 - 11:25
Αναρτήθηκε στο:

Την πρόθεση του Kρατικού Γλωσσολογικού Πανεπιστημίου της Μόσχας να επανεισαγάγει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας μετά από διακοπή περίπου 20 ετών ανακοίνωσε η Ιρίνα Σμολιάνικοβα, αναπληρωτής πρύτανης και αρμόδια για εκπαιδευτικά θέματα, σε πρόσφατη εκδήλωση Ημέρας Ελλάδας στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα αφιερωμένο στη Ρωσική Επανάσταση

Νοέμβριος 14, 2017 - 14:55

Το συνέδριο προσέλκυσε την προσοχή πολλών Ελλήνων που ενδιαφέρονται για την ιστορία της ΕΣΣΔ και της Ρωσίας, ενώ ομιλίες απηύθυναν στο κοινό, κατά την πρώτη μέρα,  διπλωμάτες, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης, πολιτικά κόμματα, δημόσιοι και επιστημονικοί οργανισμοί. Εκ μέρους του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιώργος Φλωρεντής.

Ρωσική παραγωγή για τον Καποδίστρια σε Ναύπλιο, Κέρκυρα και Πρέβεζα

Νοέμβριος 13, 2017 - 15:04
Αναρτήθηκε στο:

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα ρωσικού δραματοποιημένου ιστορικού ντοκιμαντέρ στο Ναύπλιο με θέμα τη ζωή του Ιωάννου Καποδίστρια. Στο ντοκυμαντέρ, που επιμελείται η ρωσική εταιρεία οπτικοακουστικών παραγωγών XOROSHO PRODUCTIONS, γίνεται αναπαράσταση της εποχής και των γεγονότων που σχετίζονται με την ζωή του Ι. Καποδίστρια, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Κασμπέκ Κιμπίζοφ.

Συνεργασία ΣΕΒ με Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών

Νοέμβριος 07, 2017 - 12:52
Αναρτήθηκε στο:

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψε σήμερα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων με τον Σύνδεσμο Ρώσων Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (RSPP). Με τη συμφωνία αυτή, οι Επιχειρηματικοί Φορείς επιταχύνουν την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων με όχημα το Διμερές Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας – Ρωσίας που πλέον συντονίζεται από το ΣΕΒ και το RSPP.

Προβολή του ελληνικού πολιτισμού στο Ροστόφ-ον-Ντον

Νοέμβριος 07, 2017 - 11:08
Αναρτήθηκε στο:

Την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας στη Ρωσία, οι Έλληνες της Διασποράς στο Ροστόφ-ον-Ντον παρουσίασαν σε διαφορετικούς χώρους όλη την ποικιλομορφία του πολιτισμού της Ελλάδας, ενώ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε διεθνές επιστημονικό-πρακτικό συνέδριο, όπου η επικεφαλής της εθνικο-πολιτιστικής αυτονομίας των Ελλήνων στο Ροστόφ-ον-Ντον, Μιλένα Λεόνοβα, αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας του Ροστόφ-ον-Ντον στη διαμόρφωση της ενότητας της Ρωσίας.

Στα Βήματα του Απoστόλου Παύλου…

Νοέμβριος 06, 2017 - 16:15
Αναρτήθηκε στο:
Τα βήματα του Απόστολου Παύλου / Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης

Στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η εκδήλωση «Στα Βήματα του Αποστόλου Παύλου», όπου για πρώτη φορά έξι Περιφέρειες της Ελλάδας θα παρουσιάσουν μαζί τις διαδρομές του Αποστόλου Παύλου σε όλη την Ελλάδα.

Το ελληνικό ψηφιακό gaming αναζητά την εξωστρέφεια

Νοέμβριος 02, 2017 - 15:33
Αναρτήθηκε στο:

Στις 28 και 29 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο διεθνές συνέδριο στην Ελλάδα για ψηφιακά παιχνίδια, το Athens Games Festival, με μεγάλη επιτυχία αφού κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 60 δημιουργούς ψηφιακών παιχνιδιών και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο και έβαλε την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη της βιομηχανίας παραγωγής ψηφιακών παιχνιδιών, η οποία ξεπερνάει σε τζίρο τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΕΟΤ Μόσχας: Έως 10-12% η τουριστική αύξηση στην Ελλάδα από Ρωσία το 2017

Νοέμβριος 02, 2017 - 11:38
Αναρτήθηκε στο:

Συνολική αύξηση 10-12% στις αυξήσεις Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα προσδοκά για φέτος ο ΕΟΤ Ρωσίας, σύμφωνα με συνέντευξη του Προϊστάμενου του Γραφείου, Πολύκαρπου Ευσταθίου στην ιστοσελίδα της Ένωσης Ρώσων Τουριστικών Πρακτόρων (ATOR). Παράλληλα, για το 2018 ο ΕΟΤ Ρωσίας θα επιδιώξει να ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα από Ρωσία κατά τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες, συμβάλλοντας στη γενικότερη πολιτική του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Ευσταθίου έχει ως εξής:

Χτίζοντας "γέφυρες" συνεργασίας με τους Έλληνες του εξωτερικού

Νοέμβριος 01, 2017 - 12:54
Αναρτήθηκε στο:

"Γέφυρες" συνεργασίας με επιστήμονες, φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα στοχεύει να δημιουργήσει η νέα πλατφόρμα του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης https://www.knowledgebridges.gr/en.