Οκτώβριος 2016

Μεγάλη μουσική εκδήλωση του ΕΟΤ στην Μόσχα

Αναρτήθηκε στο:
31/10/2016 - 19:00

Στις 31 Οκτωβρίου στα πλαίσια του αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας  2016 πραγματοποιείται στην Νέα Σκηνή του Θεάτρου του Δήμου Μόσχας «RUSSKAYA PESNIA»,  μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση  με τους  Έλληνες καλλιτέχνες  Ελευθερία Αρβανιτάκη και Γιάννη Χαρούλη.

Στο 1000 ατόμων θέατρο έχουν προσκληθεί Tour Operators και τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι,   εκπρόσωποι των τουριστικών αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και άλλων Ρωσικών δημόσιων φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, Ρώσοι επιχειρηματίες  κα.

 

Τοποθεσία: 
МГМТФ «Русская песня»

Πολιτιστική εκδήλωση στο Βερολίνο για το αφιερωματικό Έτος Ελλάδας-Ρωσίας

Οκτώβριος 26, 2016 - 10:09
Αναρτήθηκε στο:
Βερολίνο - Εκδήλωση - προβολή της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι»

Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ελλάδας και σε συνεργασία με την Ρωσική Πρεσβεία πραγματοποιήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2016, στους χώρους του ρωσικού Πολιτιστικού Κέντρου στο Βερολίνο, προβολή της ταινίας «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» (2012) του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, παρουσία του Γερμανού πρωταγωνιστή Sebastian Koch.

Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα απηύθυναν χαιρετισμό ο  Πρέσβης  της Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Δασκαρόλης, ο Πρεσβευτής-Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ρωσίας, κ. Vadim V. Danilin και ο πρωταγωνιστής της ταινίας Sebastian Koch.

Βοιωτία: Διαχρονικές Συγκινήσεις

Οκτώβριος 21, 2016 - 14:17
Αναρτήθηκε στο:
Αράχωβα, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Επισκέψου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, τη Χαιρώνεια, την Ακρόπολη της Κρεύσιδος, το Μεσαιωνικό φρούριοτης Λιβαδειάς, τις Πλαταιές, το Μουσείο της Τανάγρας, την Κοιλάδα των Μουσών στις Θεσπιές, το μαρτυρικό Δίστομο, τους Κήπους της Αλιάρτου, τις Πηγές του Ορχομενού. Το μοναστήρι του Οσίου Λουκά, την εκκλησία της Παναγίας της Σκριπούς, τη Μονή Ευαγγελιστρίας.

Κάνε

«Γέφυρες τέχνης: Ελλάδα-Ρωσία 2016» στη Λάρισα

Οκτώβριος 20, 2016 - 12:45
Αναρτήθηκε στο:
Εκδηλώσεις στη Λάρισα για το Έτος Ελλάδας-Ρωσίας 2016

Με την ευκαιρία του Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, τα τρία μουσεία της Λάρισας αποφάσισαν για πρώτη φορά κοινή δράση και δικτύωση, ανοίγοντας δρόμους συνεργασίας και αμοιβαιότητας για την προβολή του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό, η  Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και το Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο συνδιοργανώνουν ένα αφιέρωμα, με τρεις εκθέσεις που στόχο έχουν την ανάδειξη των κοινών πολιτιστικών δεσμών της Ελλάδας με τη Ρωσία.

Η επιστήμη συνδράμει την πραγματική οικονομία ανοίγοντας νέους ορίζοντες

Οκτώβριος 19, 2016 - 15:22
Αναρτήθηκε στο:
Συνέδριο για την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών ιδρυμάτων Ελλάδας- Ρωσίας στον  αγροτικό τομέα - Το πετυχημένο παράδειγμα του ιπποφαούς

Συνέδριο με θέμα την «Ανάπτυξη Συνεργασίας μεταξύ επιστημονικών Ιδρυμάτων Ελλάδας-Ρωσίας στον αγροτικό τομέα. Το Επιτυχημένο Πρόγραμμα του Ιπποφαούς» συνδιοργάνωσε η Ομάδα Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας.

Οι «Ελληνικές Χάρτινες Εικόνες, Οδός Επικοινωνίας Ελλάδας-Ρωσίας» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Οκτώβριος 19, 2016 - 13:26
Αναρτήθηκε στο:
«Ελληνικές Χάρτινες Εικόνες, Οδός Επικοινωνίας Ελλάδας-Ρωσίας» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η περιοδική έκθεση «Ελληνικές Χάρτινες Εικόνες, Οδός Επικοινωνίας Ελλάδας-Ρωσίας», που εγκαινιάζεται στις 24 Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και του Κρατικού Μουσείου Ιστορίας της Θρησκείας στην Αγία Πετρούπολη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ιδιαιτερότητα της έκθεσης αποτελεί «ο διάλογος» των συλλογών των δύο μουσείων, σε μία κοινή έκθεση, προβάλλοντας την κοινή πολιτιστική παράδοση.

Το Αιγαίο ταξιδεύει στην Μόσχα

Οκτώβριος 18, 2016 - 11:04
Αναρτήθηκε στο:
Έκθεση "ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός αρχιπελάγους"

Παρουσία του πρέσβεως της Ελλάδος στη Μόσχα, κ. Ανδρέα Φρυγανά και της Περιφερειάρχου Βορείου Αιγαίου, κας Χριστιάνας Καλογήρου πραγματοποιήθηκαν στις 13 Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της έκθεσης «ΑΙΓΑΙΟΝ - Η Γέννηση ενός Αρχιπελάγους», που οργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη του Αιγαίου Πελάγους στη διάρκεια εκατομμυρίων ετών και τις διεργασίες που διαμόρφωσαν το σημερινό ανάγλυφό του μέσα από σπάνια εκθέματα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό, οπτικοακουστικές αναπαραστάσεις και σύγχρονες διαδραστικές εφαρμογές.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Οκτώβριος 14, 2016 - 16:29
Αναρτήθηκε στο:
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στην καρδιά της Ελλάδας, εκεί που τα μαγευτικά βουνά συναντούν τις πανέμορφες παραλίες, τα άγρια ποτάμια τις γαλήνιες θάλασσες, η φύση τον πολιτισμό και η συναρπαστική ιστορία τις μακρόβιες παραδόσεις, θα βρεις τη Στερεά Ελλάδα.

Τη γη των αντιθέσεων, των έντονων συγκινήσεων, των απρόσμενων εμπειριών.

Περιπλανήσου ανάμεσα στους μύθους της και τη σπουδαία ιστορική  διαδρομή της, συνάντησε την ηρεμία, την αισιοδοξία και τη βαθύτερη πίστη στους  καλά κρυμμένους θρησκευτικούς θησαυρούς της και βίωσε τη ζεστή φιλοξενία της.

Η Στερεά Ελλάδα σε προκαλεί να την ανακαλύψεις.

Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα

Οκτώβριος 14, 2016 - 14:33
Αναρτήθηκε στο:

Σημαντικές πτυχές της νεώτερης και σύγχρονης ελληνικής εικαστικής δημιουργίας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την έννοια του τόπου και τη σημασία του ως πεδίου αισθητικής, καλλιτεχνικής και ευρύτερα πολιτισμικής αναζήτησης πρόκειται να παρουσιάσει στο ρωσικό κοινό η έκθεση «Genii Loci. Ελληνική Τέχνη από το 1930 έως σήμερα» που θα πραγματοποιηθεί στο Κρατικό Μουσείο Manege της Αγίας Πετρούπολης από 30 Νοεμβρίου 2016 έως 8 Ιανουαρίου 2017.

Επίσκεψη του Ρώσου Υφυπ. Εξωτερικών στον Πόρο και αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας

Οκτώβριος 10, 2016 - 14:51
Αναρτήθηκε στο:
Πόρος - Αποκαλυπτήρια αναθηματικής πλάκας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Αλεξέι Μεσκόβ επισκέφθηκε τον Πόρο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, προκειμένου να παραστεί στην τελετή αποκαλυπτηρίων αναθηματικής πλάκας για την εγκαθίδρυση των ελληνορωσικών σχέσεων πριν 188 χρόνια. Η πλάκα τοποθετήθηκε στην οικία του Ιωάννη Καποδίστρια, στην οποία στις 17 Σεπτεμβρίου 1828 ο Ρώσος αντιπρόσωπος Μαρκ Βούλγαρης επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πρώτο Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας.

Η ζωή και το έργο του Λέοντα Τολστόι

Οκτώβριος 07, 2016 - 13:19
Αναρτήθηκε στο:

Η ζωή και το έργο του Λέοντα Τολστόι ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά στην έκθεση με τίτλο «Leo Tolstoy: Life & Work» που φιλοξενεί το ξενοδοχείο White Palace Grecotel Luxury Resort στο Ρέθυμνο.

Σελίδες