Ιούλιος 2016

Η Πετρούπολη σμίγει με την Αγία Πετρούπολη

Ιούλιος 28, 2016 - 13:17
Αναρτήθηκε στο:
Δήμος Πετρούπολης - Τμήμα Παραδοσιακών Χορών

Ανταλλαγές χορευτικών συγκροτημάτων προγραμματίζει τον Σεπτέμβριο ο Δήμος Πετρούπολης με την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμος Πετρούπολης θα υποδεχθεί τη χορευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Palace of Studying Youth of St.

"Συναπάντημα" με χορευτικό συγκρότημα από την Αγία Πετρούπολη

Αναρτήθηκε στο:
09/09/2016 - 12:00

Ο Δήμος Πετρούπολης υποδέχεται τη χορευτική ομάδα του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Palace of Studying Youth of St. Petersburg» στο «3ο Συναπάντημα Παραδοσιακών χορών» που διοργανώνει στο Θέατρο Πέτρας στις 10 Σεπτεμβρίου 2016.  

Το "Συναπάντημα" είναι ένας θεσμός που στόχο έχει να αποτυπώσει στη σκηνή του Θεάτρου Πέτρας την ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράδοση κάθε τόπου με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων από όλη την Ελλάδα.  Στις 09.09.2016 στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Παξιμαδάς θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στο έτος Ελλάδας Ρωσίας 2016, όπου θα συμμετάσχουν οι δύο φορείς.

Τοποθεσία: 
Θέατρο Πέτρας, Δήμος Πετρούπολης

Η Πετρούπολη συναντά την... Αγία Πετρούπολη

Αναρτήθηκε στο:
26/09/2016 - 00:45 έως 27/09/2016 - 00:45

Η χορευτική ομάδα του τμήματος παραδοσιακών χορών του Δήμου Πετρούπολης, Αττικής στα πλαίσια του έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ χορού “Meetings of the Neva Banks” που θα πραγματοποιηθεί στην Αγία Πετρούπολη στις 26 και 27 Σεπτέμβρη.  Φορέας διοργάνωσης είναι το εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Palace of Studying Youth of St. Petersburg» (ιστοσελίδα του φορέα www.dumspb.ru).

Τοποθεσία: 
Αγία Πετρούπολη

Κυκλάδες για «μαγευτικές διακοπές»…

Ιούλιος 26, 2016 - 09:35
Αναρτήθηκε στο:
Αμοργός / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το όνομα «Κυκλάδες» αναφέρεται στα νησιά που σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από το ιερό νησί της Δήλου. Η ελληνική μυθολογία αναφέρει ότι οι Κυκλάδες είναι δημιούργημα του Ποσειδώνα, ο οποίος μεταμόρφωσε σε νησίδες τις νύμφες Κυκλάδες, όταν αυτές προκάλεσαν την οργή του.
Εκατομμύρια Έλληνες και ξένοι ταξιδιώτες επισκέπτονται σήμερα τις Κυκλάδες αναζητώντας στο εκτυφλωτικό φως και στα διάφανα γαλανά νερά τη δική τους εκδοχή για «μαγευτικές διακοπές»…

Νίκος Φλώρος: Ο Έλληνας καλλιτέχνης που εμπιστεύονται οι Ρώσοι

Ιούλιος 22, 2016 - 14:15
Αναρτήθηκε στο:
Νίκος Φλώρος

Θα μας μιλήσετε λίγο για την έκθεση σας «Αυτοκρατορική Ρωσία» που παρουσιάζεται μέχρι τις 31 Αυγούστου στο Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη;

Οι Θησαυροί των Δωδεκανήσων

Ιούλιος 22, 2016 - 12:32
Αναρτήθηκε στο:
Καστελόριζο / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

«Δέσποινα» των Δωδεκανήσων από τα αρχαία χρόνια η κοσμοπολίτικη Ρόδος συγκεντρώνει στις μέρες μας πλήθη επισκεπτών που έρχονται από τα πέρατα του κόσμου για να θαυμάσουν την ασύγκριτη ομορφιά της. Σημείο αναφοράς η Παλιά (μεσαιωνική) πόλη, άριστα διατηρημένη, μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1988.

Έκθεση: Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων 

Αναρτήθηκε στο:
Μηχανισμός Αντικυθήρων / Ξ. Μουσάς
08/09/2016 έως 31/10/2016

Έκθεση αφιερωμένη στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες  και μυστηριώδεις ανακαλύψεις στην ιστορία της αρχαιολογίας, εγκαινιάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο του Κρατικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής  Στσούσεφ στην Μόσχα. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο αστροφυσικός, Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του μηχανισμού, αποτελεί μέρος των δράσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Έτους 2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία.

Τοποθεσία: 
Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Στσούσεφ, Μόσχα

Τα μυστικά του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το φθινόπωρο στην Μόσχα

Ιούλιος 20, 2016 - 14:12
Αναρτήθηκε στο:
Μηχανισμός Αντικυθήρων

Έκθεση αφιερωμένη στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες  και μυστηριώδεις ανακαλύψεις στην ιστορία της αρχαιολογίας, εγκαινιάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 στο κτίριο του Κρατικού Μουσείου Αρχιτεκτονικής  Στσούσεφ στην Μόσχα. Η έκθεση, την οποία επιμελείται ο αστροφυσικός, Ξενοφών Μουσάς, καθηγητής  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος της διεθνούς ομάδας μελέτης του μηχανισμού, αποτελεί μέρος των δράσεων που έχει αναλάβει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του Έτους 2016 Η Ελλάδα στην Ρωσία.

Εγκαίνια έκθεσης αργυροχοΐας στη Μόσχα

Ιούλιος 20, 2016 - 11:48
Αναρτήθηκε στο:

Παρουσία του Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέα Φρυγανά, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, του Δημάρχου Θωμά Μπέγκα και περίπου 30 άλλοι εκπροσώπων της Περιφέρειας Ηπείρου και της πόλης των Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, 15 Ιουλίου, στο εκθεσιακό συγκρότημα «Νέα Ιερουσαλήμ» στο προάστιο Ίστρα της Μόσχας τα εγκαίνια της έκθεσης αργυροχοΐας του Δήμου και της Μητρόπολης Ιωαννίνων, με σπάνια χειροποίητα ασημένια αντικείμενα και υψηλής αξίας και τεχνοτροπίας εκκλησιαστικά είδη και κοσμήματα.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ιούλιος 18, 2016 - 08:39
Αναρτήθηκε στο:
Μύκονος / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Πρόκειται για μία πολυνησιακή Περιφέρεια που περιλαμβάνει 48 κατοικημένα νησιά, πλήθος νησίδων και βραχονησίδων και έχει συνολική έκταση 5,286 τετραγωνικών χιλιομέτρων, καλύπτοντας το 4% της συνολικής έκτασης της χώρας.

H τουριστική βιομηχανία αποτελεί για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη βασική πηγή εισοδήματος, απασχόλησης και ανάπτυξης. Ο Τουρισμός συμμετέχει µε ποσοστό μεγαλύτερου του 80% στο περιφερειακό Α.Ε.Π. και εκπροσωπεί περίπου το 65% στην απασχόληση. Το Νότιο Αιγαίο υποδέχεται το 25% περίπου των διεθνών αφίξεων και συγκεντρώνει το 30% των τουριστικών εσόδων!

Έκθεση «Εννέα Ρωσικές Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ»

Αναρτήθηκε στο:
Έκθεση «Εννέα Ρωσικές Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ»
15/07/2016 έως 15/10/2016

Στην έκθεση με τίτλο «Εννέα Ρωσικές Ιστορίες. Σύγχρονοι καλλιτέχνες από τις συλλογές του ΚΜΣΤ» παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ρώσων καλλιτεχνών,τα οποία δωρήθηκαν από τους ίδιους και ανήκουν στις συλλογές του ΚΜΣΤ ή είναι χρησιδάνεια μακράς διαρκείας, ενώ πολλά από αυτά παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης τα προηγούμενα χρόνια.

Τοποθεσία: 
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Μονή Λαζαριστών)

Δέκα προορισμοί στα Δωδεκάνησα που αξίζει να επισκεφθεί κανείς

Ιούλιος 13, 2016 - 10:26
Αναρτήθηκε στο:
Λέρος / Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Κάλυμνος, το νησί των σφουγγαράδων, έχει καταξιωθεί στις μέρες μας ως διεθνώς αναγνωρισμένος προορισμός εναλλακτικών διακοπών για δραστηριότητες όπως η αναρρίχηση, η κατάδυση, η ορεινή πεζοπορία και σπηλαιολογία. Ακόμη αξίζει να περιπλανηθείτε στα Πόθια, την πρωτεύουσα του νησιού με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική φυσιογνωμία, με αρχοντικά, διώροφα και τριώροφα σπίτια, άσπρα ή στο χρώμα της ώχρας.

Σελίδες