Μάρτιος 2016

Δυτική Μακεδονία: Κρόκος Κοζάνης

Μάρτιος 31, 2016 - 11:08
Αναρτήθηκε στο:
Κρόκος Κοζάνης / Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Το «κόκκινο χρυσάφι» της ελληνικής γης...

Οφείλει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα στην αδιαμφισβήτητη ποιότητα της πρώτης ύλης, βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO, αλλά και στην καθαρότητα (χωρίς προσμίξεις) του τελικού προϊόντος. Εξάλλου, η χρωστική δύναμη του, επιβεβαιωμένη από εργαστηριακές εκθέσεις, είναι 50 τουλάχιστον βαθμούς υψηλότερα από το ελάχιστο διεθνές πρότυπο!

...με «θεϊκή» καταγωγή...

Το Έτος Ελλάδας- Ρωσίας σε Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων

Μάρτιος 30, 2016 - 10:31
Αναρτήθηκε στο:

Αναμνηστική Σειρά Γραμματοσήμων με τίτλο «2016- έτος Ελλάδας στη Ρωσία» θα κυκλοφορήσουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις 18 Απριλίου. Η Σειρά θα αποτελείται από τέσσερα γραμματόσημα και θα προβάλει τις θεματικές ενότητες του πολιτισμού, του τουρισμού και της επικοινωνίας.

Τα γραμματόσημα θα διατίθενται από όλα τα Ταχυδρομεία της χώρας για περίοδο δύο ετών, ενώ ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν εικονογραφημένοι φάκελοι πρώτης ημέρας κυκλοφορίας, τυποποιημένες σειρές, λευκώματα, αριθμημένα φυλλαράκια, αυτοκόλλητο και προσωπικά γραμματόσημα.    

ΑΠΘ και ρωσικά πανεπιστήμια ενισχύουν τις υποτροφίες για φοιτητές της ρωσικής γλώσσας

Μάρτιος 30, 2016 - 10:07
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: ΑΠΘ

Με υποτροφίες και χορηγίες για Έλληνες φοιτητές εγκαινιάστηκε η πρώτη μέρα της παρουσίασης δύο εκ των τεσσάρων κορυφαίων Ρωσικών Πανεπιστημίων «Kuban State University» και «Lomonosov Moscow State University».

Στην έκθεση τουρισμού ΜΙΤΤ 2016 στη Μόσχα η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μάρτιος 30, 2016 - 10:00
Αναρτήθηκε στο:
Φώτο: Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την ευκαιρία να αναδείξει τα δύο τουριστικά project αιχμής της, το καταδυτικό πάρκο στις Σποράδες και το πλανητάριο στα Μετέωρα, είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού "ΜΙΤΤ 2016", που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα 23-26 Μαρτίου. Παράλληλα, επιχειρηματική αποστολή από την Περιφέρεια πραγματοποίησε επαφές με Ρώσους τουριστικούς πράκτορες με στόχο την προσέλκυση των Ρώσων τουριστών τη φετινή περίοδο.

Δυτική Μακεδονία - Λίμνες Πρεσπών

Μάρτιος 26, 2016 - 11:12
Αναρτήθηκε στο:
Λίμνες Πρεσπών / Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο Εθνικός Δρυμός των Πρεσπών, ο πυρήνας του οποίου καλύπτει έκταση 4.900 στρ. χαρακτηρίζεται από πλούσια βιοποικιλότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ απαντώνται πάνω από τα μισά είδη πουλιών, αμφιβίων και θηλαστικών ολόκληρης της Ελλάδα ή ότι 9 από τα 23 είδη ψαριών που ζουν στις λίμνες της και τα ποτάμια της είναι ενδημικά. Μεγάλο κομμάτι του Εθνικού Δρυμού των Πρεσπών εντάχθηκε στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Περιοχών Natura 2000. Η λίμνη Μεγάλη Πρέσπα αποτελεί υγρό σύνορο και των τριών χωρών, με το μεγαλύτερο τμήμα της να ανήκει στην ΠΓΔΜ.

Φλώρινα: Η Γη των Λιμνών

Μάρτιος 23, 2016 - 12:03
Αναρτήθηκε στο:
Φλώρινα / Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η πόλη της Φλώρινας γνώρισε έντονη πολιτιστική ανάπτυξη γύρω στο 1893, όταν έγινε η σιδηροδρομική της σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και η ακμή αυτή αντικατοπτρίζεται θαυμάσια στα εκλεκτικιστικά κτήρια των αρχών του 20ού αι. Αρχίστε την περιήγησή σας στην πόλη από το Αρχαιολογικό Μουσείο, δίπλα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Σε ένα από τα παλιά κτήρια του σταθμού στεγάζεται η Πινακοθήκη, όπου εκτίθενται έργα Φλωριναίων δημιουργών. Από την οδό Ιωάννου Άρτη ξεκινά ο Σακουλέβας, το ποτάμι της Φλώρινας.

Αυξημένο το φετινό ενδιαφέρον του Enterprise Greece για τη Ρωσία

Μάρτιος 23, 2016 - 11:33
Αναρτήθηκε στο:

Με συμμετοχή σε επτά εκθέσεις στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη και διοργάνωση τουλάχιστον δύο επιχειρηματικών αποστολών, το Enterprise Greece εντείνει φέτος τις εξωστρεφείς του δράσεις στη Ρωσία αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία του ελληνορωσικού Έτους.

Παρουσίαση Ρωσικών Πανεπιστημίων στο ΑΠΘ

Αναρτήθηκε στο:
Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ / Πηγή: ΑΠΘ
29/03/2016 - 10:00 έως 30/03/2016 - 14:00

Στην Έκθεση θα συμμετάσχουν τα κορυφαία ρωσικά πανεπιστήμια: «Lomonosov Moscow State University», «Moscow State University of International Relations», «Peoples’ Friendship University of Russia» και «Kuban State University».

Στόχος της έκθεσης είναι να ενδυναμώσει και να προωθήσει τις διαπανεπιστημιακές ακαδημαϊκές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Κατά τη διάρκεια της διήμερης εκδήλωσης, τα Πανεπιστήμια θα πραγματοποιήσουν λεπτομερείς παρουσιάσεις των προγραμμάτων σπουδών τους και των δραστηριοτήτων τους. 
 

Τοποθεσία: 
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Γρεβενά: Η πόλη των μανιταριών και της έντονης δράσης

Μάρτιος 18, 2016 - 12:47
Αναρτήθηκε στο:
Γρεβενά / Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιηγηθείτε στην πόλη ξεκινώντας από τις δύο κεντρικές πλατείες. Την πλατεία Ελευθερίας, όπου δεσπόζει ο πέτρινος πύργος του ρολογιού, γι’ αυτό και είναι γνωστή και ως «πλατεία Ρολογιού» και την πλατεία Αιμιλιανού όπου χτυπά η καρδιά της διασκέδασης.

Εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας

Αναρτήθηκε στο:
Εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας
05/04/2016 έως 08/04/2016

Το  τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και η Εταιρία Ρώσων Νεοελληνιστών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, μια  σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και την προβολή του ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία.

Τετραήμερο εκδηλώσεων ελληνικού παραδοσιακού πολιτισμού στην Μόσχα τον Απρίλιο

Μάρτιος 17, 2016 - 13:03
Αναρτήθηκε στο:

Το  τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας και η Εταιρία Ρώσων Νεοελληνιστών διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, μια  σειρά εκδηλώσεων επιστημονικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού και την προβολή του ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία. Τα εγκαίνια των εκδηλώσεων θα γίνουν στις 5 Απριλίου, από το Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ.

Σελίδες